Actualitate

Peste 20 de permise reținute de polițiști în ultimele 24 de ore

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 240 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 22 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietonii și bicicliștii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 29 de participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.
Poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 53 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar 14 dintre aceştia au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.
Cu cea mai mare viteză – 155 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturismul unui tânăr de 23 de ani, din Galați, ce rula pe DN2E85, în afara localității Racovițeni.
Alte 8 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire, pentru prezența defecțiunilor grave a autovehicuelor, pentru adoptarea unui comportament agresiv în trafic și pentru neacordarea priorității de trecere a celor ce aveau acest drept.
Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (53), pentru prezența defecțiunilor tehnice a autovehiculelor (15) şi 38 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 63.000 de lei.
Poliţiştii au efectuat peste 280 de testări cu aparatele etilotest și drugtest, iar aparatele au indicat valori pozitive în 5 situații.
În cazul a trei șoferi, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
În cazul altor doi șoferi depistați băuți sau sub influența altor substanțe la volan s-a impus întocmirea de dosare penale.
Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 47 ani, din București, care a fost depistat de polițiștii rutieri, în timp ce conducea autoturismul pe o stradă din Buzău.
Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, unde acesta a refuzat examinarea medicală și prelevarea celor două mostre.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker