Actualitate

Peste 130 de vitezomani, pietoni pentru trei luni

Într-o singură o săptămână, 500 de sancțiuni pentru abateri la regimul de viteză

Aproximativ 500 de sancțiuni și peste 130 de permise de conducere au fost reţinute de polițiștii buzoieni pentru abateri la regimul de viteză, în perioada 19-25 aprilie, în cadrul unei acțiuni organizată conform calendarului de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene – ROADPOL. Timp de o săptămână, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat pe drumurile din judeţ pentru prevenirea evenimentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul vitezei excesive. Poliţiştii rutieri au verificat peste 500 de autovehicule şi au aplicat 454 de sancţiuni ca urmare a încălcării regimului legal de viteză. 131 de conducători auto au fost înregistraţi de aparatele de măsurare a vitezei în timp ce îşi conduceau maşinile cu viteze ce au depăşit limita maximă admisă pe sectorul de drum tranzitat, fapt pentru care le-a fost reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.

Cea mai mare viteză, 181 km/h, a fost înregistrată de un echipaj care a acţionat pe DN2E85, în afara localităţii Racoviţeni, la volanul maşinii respective aflându-se un tânăr de 25 de ani din Iași.

Acţiunea a fost coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române şi s-a înscris în calendarul activităţilor desfăşurate de Poliţiile Rutiere Europene (ROADPOL). Controalele Poliţiilor Rutiere din Europa vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum și a celei excesive.

Viteza, sub toate formele sale, constituie principala cauză de producere a evenimentelor rutiere cu urmări grave. Vom fi la datorie în continuare, chiar dacă acțiunea la nivel european s-a încheiat. Poliţiştii vă recomandă să adaptaţi viteza la condiţiile de drum şi de trafic, să măriţi atenţia pe toată durata deplasării şi să respectaţi regulile de circulaţie, care ne ajută pe toţi, în calitatea de participanţi la trafic, să ajungem cu bine la destinaţie”, transmit reprezentanții IPJ Buzău.

Articole similare