marți, 11 august 2020

FOTO | Peste 120 de elevi din județ, la prima ediție a Festivalului concurs „Doina Munteniei” 

Peste 120 de elevi din tot județul au participat în week-end la prima ediție a Festivalului concurs „Doina Munteniei”, eveniment organizat de Școala nr. 15 „George Emil Palade” și Biblioteca Județeană „V. Voiculescu”. Festivalul s-a desfășurat la Galleria Mall și s-a adresat elevilor cu vârste cuprinse între 4 și 11 ani, pe două secțiuni, „interpretare” și „dans popular”.

Coordonatorii festiva­lului au fost cadrele didactice de la Școala 15, Ionela Toth, Laura Gheorghe și directorul Elena Gheorghe. Juriul a fost compus din inspector Veronica Trandafir, prof. instructor Florina Șercăianu de la Palatul Copiilor și prof. Elena Hornea.

„Prin acest eveniment am încercat să aducem în atenția elevilor tradițiile, folclorul și obiceiurile din zona Buzăului. Au concurat peste 120 de elevi, în cadrul unor ansambluri, formații de dans popular sau ca soliști de muzică populară. Biblioteca Județeană este interesată de acest par­teneriat, pentru că ne dorim să realizăm și o carte cu simboluri tradiționale ro­mânești pe baza mate­rialelor făcute de elevi”, a declarat directorul Bibliotecii Județene „V. Voiculescu”, Sorin Burlacu.

La finalul festivalului, elevii au primit diplome, medalii și cupe. Aceasta este una dintre primele activități derulate de ­Bi­blioteca Județeană în noua locație, la Galleria Mall, în care își desfășoară activitatea până la reabilitarea sediului de pe Bulevardul Unirii.

loading...
error: Content is protected !!