Sănătate

Personalul TESA continuă protestul la Spitalul Județean

Marți, 28 noiembrie, personalul TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău, continuă protestul, începând cu ora 10.00 și până la ora 12.00.

În intervalul orar menționat, personalul cu diferite funcții din această categorie profesională (economisti, juristi, ingineri, referent de specialitate, muncitori, magazineri, liftieri, garderobieri, telefonisti etc.) vor întrerupe lucrul și vor ieși în  curtea unității medicale pentru a-și exprima nemulțumirile privind inechitățile și a discriminările salariale din sistemul sanitar față de personalul TESA.

Menționăm că revendicările personalului TESA din S.J.U. Buzău sunt:

  •  Adoptarea de urgență a unei soluții de majorare a salariilor de baza personalului contractual nemedical (TESA) din spitalele publice, așa cum s-a identificat si in cazul personalului din cadrul CAS.
  • Actualizarea indemnizației de hrană cu salariul minim pe economie aflat în plată;
  • Exceptarea spitalelor de la prevederile Legii nr. 296/2023 care determină desființarea unor structuri de specialitate administrative, având drept consecință disfuncționalități ale activității suport actului medical
  • Înlăturarea inechităților salariale  din sistemul sanitar față de personalul TESA (de ex. cuantumul salariului de bază pentru un absolvent de studii superioare este mai mic decât salariul mediu pe economie).

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker