Actualitate

Buzoiancă, beată ruptă la volan

În week-end, polițiștii buzoieni au întocmit cinci dosare penale șoferilor care au fost depistați la volan sub influența băuturilor alcoolice. Au fost efectuate peste 140 de testări.

În trei situaţii a fost vorba de concentraţii alcoolice cuprinse între 0,41 mg/l şi 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Recordul” aparţine unei femei de 54 de ani, din Buzău, care a fost depistată de polițiști pe o stradă din municipiul Buzău.

Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii au testat-o cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Femeia a fost transportată la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

În alte două cazuri, în urma testării cu aparatul drugtest au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive. Şi în aceste situaţii, şoferii au fost conduşi la unităţi medicale pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor susbtanţe interzis.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker