Sport

VIDEO / Personal best la 200 de metri la Cupa Europei! Marina Baboi, cele mai multe puncte

România a retrogradat însă

Marina Baboi a fost cea mai bună atletă din echipa României prezentă la Cupa Europei de la Cluj Napoca, competiţie încheiată duminică seară şi pe care ţara noastră a organizat-o în premieră. Marina a fost singurul sportiv român care a luat startul în trei probe, 100 de metri, ştafetă 4 x 100 de metri şi 200 de metri şi a cucerit cele mai multe puncte pentru echipa României, insuficiente însă, din păcate, pentru a păstra selecţionata tricoloră în Liga 1 europeană.

Marina a început competiţia, sâmbătă, cu un loc 8 în cursa de 100 de metri, echivalent cu 5 puncte şi a continuat cu proba de ştafetă, unde a fost ultimul schimb alături de Ene, Roşianu şi Nesteriuc, România mai cucerind încă 3 puncte la final.

Duminică a fost însă ziua pe care Marina şi-a dorit-o! La 200 de metri a câştigat seria B a finalei, cu timpul de 23,62 s, nou PB (personal best), iar în clasamentul final al cursei a ocupat locul 4 şi a adus României nu mai puţin de 9 puncte! Un total, aşadar, de 14 puncte aduse delegaţiei tricolore de cea mai valoroasă sprinteră a României, 17 aşadar, în total, cu cele 3 de la ştefeta de 4 x 100 de metri!

Penultima în clasamentul general, reuşind să depăşească doar Estonia, România a retrogradat la final în liga a 2-a, al treilea eşalon valoric european.

Articole similare

error: Continut protejat!!