Actualitate

Pericol pe șosele! Buzoieni beți și fără permis de conducere la volan

Polițiștii au întocmit 19 dosare penale

Acțiune amplă a polițiștilor și în acest week-end. Peste 430 de testări cu aparatul etilotest au fost efectuate de către polițiștii rutieri,  aparatul indicând consumul de alcool în 19 situații. În cazul a zece șoferi alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Pentru nouă șoferi care au fost depistați băuți la volan au fost întocmite dosare penale, având în vedere faptul că au fost înregistrate valori între 0,41 mg/l și 1,02 mg/l. Cea mai mare valoare a alcoolemiei, 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 37 de ani, din Buzău, care a condus o autoutilitară în muncipiul Buzău, cu toate că se afla sub influenţa alcoolului şi nu deținea permis de conducere. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Aceleaşi abateri le-a săvârşit şi conducătorul unui moped depistat pe DJ 203L. Aparatul etilotest a indicat în cazul său o alcoolemie de 0,79 mg/l. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul de 31 de ani, din Pârscov, nu deține permis de conducere, iar mopedul nu era înregistrat.

Articole similare