Actualitate

Percheziții la traficanți de droguri

În data de 28 noiembrie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat patru percheziții domiciliare, în județul Buzău, la persoane cercetate de constituirea unui grup infracțional organizat,  trafic de droguri de risc și deținere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Începând cu luna iulie 2023, persoanele ar fi constituit un grup infracțional organizat în scopul procurării și comercializări de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie – noiembrie 2023, în mod repetat, patru persoane au comercializat, în mod direct sau în calitate de intermediari, diferite cantități de droguri  de risc (canabis) către consumatori din județul Buzău, inclusiv minori.

Astfel, au fost puse în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Buzău și în alte două localități din județ, fiind descoperite și ridicate 160 de grame de materie vegetală, trei grindere, un cântar, șase telefoane mobile, 2.400 de lei, precum și alte mijloace de probă.

Ieri, 28 noiembrie, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a trei persoane,  și măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de o a patra.

În cursul zilei de 29 noiembrie va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, cu propunerea de arestare preventivă a celor trei reținuți, pentru 30 de zile.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker