Actualitate

VIDEO / Percheziții la buzoieni bănuiți de proxenetism

Update: Față de cele  trei persoane reținute pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism, instanța a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

7 februarie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au efectuat patru percheziţii domiciliare, în Buzău, la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de proxenetism.

Activităţile au fost desfăşurate în baza mandatelor de percheziţie emise de Judecătoria Buzău.

Au fost puse în aplicare trei mandate de aducere, pe numele a doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste între 26 și 34 de ani, din Buzău și Galaţi, care au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău pentru audieri.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate mai multe medii de stocare.

Din investigaţii a reieşit că, în perioada 2020 – 2024, ar fi determinat şi ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către patru femei, cu vârste între 19 și 39 de ani, din Buzău, Bucureşti şi Galaţi.

Activitatea infracţională s-ar fi desfăşurat în judeţele Buzău şi Brăila, prin închirierea unor locuinţe în regim hotelier. Racolarea clienţilor s-ar fi făcut prin intermediul unor anunţuri pe platformele de vânzare online.

În urma activităților ilicite, bănuiţii ar fi obținut foloase materiale estimate la 100.000 de euro.

Faţă de cele trei persoane s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism, urmând a fi prezentaţi parchetului cu propunere de sesizare a instanței în vederea arestării preventive.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker