joi, 04 iunie 2020

Percheziții în trei județe și în București la persoane suspecte de evaziune fiscală în domeniul construcțiilor

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice efectuează joi dimineață percheziţii pe raza judeţelor Buzău, Ilfov, Călăraşi şi în municipiul Bucureşti la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Sunt efectuate 26 de percheziţii la sediile mai multor firme şi la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi efectuat operaţiuni fictive cu materiale de construcții și lucrări în scopul diminuării obligaţiilor de plată la bugetul de stat şi/sau al rambursării ilegale a T.V.A..

La acţiune participă aproximativ 60 de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Călăraşi, Ilfov şi de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Percheziţiile sunt efectuate la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Buzău, Ilfov, Călăraşi şi municipiul Bucureşti, precum şi la locuinţele persoanelor bănuite. În municipiul Buzău este controlat sediul unei firme  fictive, din cartierul Dorobanți, cu domeniu de activitate materiale de construcții și lucrări în acest domeniu. Firma nu a funcționat însă vreodată la sediul declarat.

Din verificările efectuate a reieşit că în perioada 2014 – 2016, un bucureştean ar fi efectuat achiziţii şi livrări fictive de bunuri şi servicii, deducând ilegal T.V.A. şi diminuând artificial impozitul pe profit.

Activităţile sunt derulate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind estimat la 700.000 de lei.

loading...
error: Content is protected !!