Educație

Pentru prima dată la Buzău: Rectori și profesori ai celor mai mari facultăți din țară își caută viitori studenți

Forfotă mare, în aceste momente, la Muzeul Județean Buzău. Pentru prima dată, reprezentanți ai unora dintre cele mai importante facultăți din țară au poposit la Buzău pentru a prezenta liceenilor buzoieni oferta educațională, în încercarea de a-și atrage noi studenți. Prima zi a evenimentului va debuta astăzi, la ora 12,00, și va continua mâine, sâmbătă, de la ora 10,30.

Târgului de Oferte Educaționale al Universităților de Stat din România este o inițiativă a Muzeului Județean, instituție aflată sub patronajul Consiliului Județean Buzău.

„Intrarea la târg este gratuită și sunt prezente doar facultăți de stat”

„Acest eveniment l-am gândit pornind de la necesități multiple și urmărind targeturi multiple. Știți că fiecare universitatea venea la Buzău și mergea prin anumite licee alese pe sprânceană sau pe anumite specializări pentru a-și prezenta oferta. Mulți dintre liceenii buzoieni, din motive financiare, nu ajung la RIUF (The Romanian International University Fair) la București. Gândiți-vă ce înseamnă pentru elevi din Berca, Nehoiu, Pătârlagele să ajungă la București. Noi am venit în întâmpinarea acestor elevi. Aducem aceste universități la muzeu pentru că muzeul are un rol important în comunitate pe lângă cel cultural. Răspunsul din partea universităților m-a surprins. Au venit multe. Intrarea la târg este gratuită și sunt prezente doar facultăți de stat”, a declarat directorul Muzeului Județean, Daniel Costache.

Organizatorii au făcut un studiu la nivelul județului Buzău pentru a vedea care sunt domeniile de interes ale elevilor buzoieni. Au fost trimise invitații la toate universitățile de stat din România.

„Au spus că vin cu drag la Buzău pentru că au studenți foarte buni de la noi”

„Urmărim să oferim șansa elevilor buzoieni să vadă ce înseamnă un mediu universitar. Eu nu mai știu ca vreodată la Buzău să fi fost atâtea cadre didactice universitare pe metru pătrat. Sunt oferte educaționale prezentate chiar de decani. Mulți mi-au spus că vin cu drag la Buzău pentru că au studenți foarte buni de la Buzău.

Am făcut un studiu pentru a vedea la ce facultăți merg elevii buzoieni și am constatat că cei de pe Valea Buzăului merg spre Brașov, și 40 % din cei din municipiu aleg facultățile din București. În plus, cu sprijinul comandantului Diviziei 2, generalul Gheorghița Vlad, am adus la târg și învățământul militar: Academia Navală din Constanța, Școala de Maiștrii, Ofițeri și Subofiteți de la Boboc, Centrul de Recrutare al Inspectoratului de Jandarmi care vin și cu reprezentanții Academiei de Poliție. Targetul nostru este format din elevi din clasele a IX-a până în a XII-a. În general, cei de a XII-a s-au orientat deja către o facultate, dar cei din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a încearcă să găsească ceva care să le placă”, a mai declarat Daniel Costache.

Astăzi, vineri, 12 aprilie, vor fi prezente la standuri următoarele facultăți:

13.30 – 14.00 Univ. de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie, Târgu Mureş

14.00 – 14.30, Univ. de Arhitectură şi Urbanism, ”Ion Mincu”, Bucureşti

14.30 -15.00 Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Bucureşti

15.00 – 15.30 Univ. Bucureşti, Facultatea de Geografie

15.30 – 16.00 Facultatea de Inginerie şi Agronomie, Brăila

Sâmbătă, la standurile târgului vor fi prezente:

10.30 – 11.00 Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău, Acad. de Poliţie

11.00 – 11.30 Univ. ”Al. I Cuza”, Iaşi

11.30 – 12.00 Universitatea Politehnică din Bucureşti

12.00 – 12.30 Univ. Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, Bucureşti

12.30 – 13.00 Univ. ”Transilvania” Braşov, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria

Materialelor

13.00 – 13.30 Univ. ”Valahia”, Târgovişte

13.30 – 14.00 Univ. ”Transilvania” Braşov, Facultatea de Design de Produs şi Mediu

14.00 – 14.30 Univ. ”Transilvania” Braşov, Facultatea de Inginerie Tehnologică şi Management Industrial

14.30 – 15.00 Univ. OVIDIUS, Constanţa, Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker