Politic

Pe marginea autostrăzii aflate în chinurile facerii / Pufu: ,,Ce veste poate să fie mai bună decât licitația pentru A7?” Toma: ,,Unirea Buzăului cu Ținteștiul”

„Vestea bună a zilei: Licitația pentru primul tronson din A7, cei 63 de km dintre Autostrada A3 (Dumbrava) și Buzău, trimisă la ANAP”, a anunțat, miercuri, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Odată validată de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), licitația va fi publicată pentru depunerea ofertelor pentru execuția directă a autostrăzii a cărei proiectare a fost deja realizată.

„Astăzi (miercuri, n.r.) a fost încărcată pe sistemul de licitații publice documentația A7 Ploiești (Dumbrava)-Buzău, pentru validarea de către Agenția Națională de Achiziții Pu­blice. După validarea de către ANAP, licitația va fi publică pe SICAP pentru depunerea de oferte”, a mai spus Drulă. „Subliniez că licitația este pentru ­EXE­CUȚIA LUCRĂRI­LOR, adică efectiv construire. Proiectul tehnic de execuție este deja făcut și parte din documentație. Asta înseamnă că imediat după semnarea contractului, constructorul va putea intra în teren”, a anunțat ministrul Transporturilor. Potrivit acestuia, termenul de execuție a lucrărilor este de 20 de luni, iar tronsonul în cauză va fi împărțit în trei loturi: Nod Dumbrava pe A3 (București – Ploiești) – Mizil: 21 km; Mizil – Pietroasele: 28,35 km; Pietroasele – Buzău: 13,90 km.

„A7 este coloana vertebrală a Moldovei. 320 km de la Pașcani până la autostrada A3 București-Ploiești (Dumbrava), tre­când pe lângă Bacău, Adjud, Focșani și Buzău. A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus în Programul Național de Redresare și Reziliență. Ne propunem ca până la sfârșitul verii să scoatem la licitație sectorul Buzău-Focșani, iar până la sfârșitul anului Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani”, a mai spus Drulă.

Senatorul PNL Vlad Pufu, care a inclus construirea tronsoanelor din jude­țul Buzău ale autostrăzii A7 în programul său electoral, a salutat printr-o postare pe Facebook vestea transmisă de ministrul Drulă: ,,Încă un pas! A7 intră în linie dreaptă. Veste mai mult decât îmbucurătoare de la Ministerul Transporturilor! Licitația pentru primul tronson din A7 a fost ­tri­misă la Agenția Națională de Achiziții Publice. După validare, va ajunge în Sistemul Electronic de Achi­ziții Publice pentru depu­nerea de oferte. Asta însea­mnă un pas uriaș în realizarea autostrăzii care va trece și pe la Buzău. Practic, licitația va fi, așa cum a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pentru execuția lucrărilor, adică efectiv pentru construirea autostrăzii. Proiectul tehnic de execuție este deja făcut și parte din documentație, iar imediat după semnarea contractului, constructorul va putea intra în teren. Ce veste poate să fie mai bună decât asta?”, scrie Pufu.

Răspunsul la întrebarea retorică a lui Pufu a venit din partea primarului Constantin Toma, tot pe Facebook. Acesta spune că viitoarea autostradă va fi de un real folos buzoienilor  dacă municipiul Buzău se va uni cu Ținteștiul, proiect pe care Toma l-a inițiat recent și care ar putea prinde contur în urma referendumului din luna octombrie: ,,PREMIERĂ ISTORI­CĂ!!! Iată că s-a pornit și licitația pentru construcția autostrăzii A7, pentru primul tronson Ploiești – Buzău, ce poate fi gata până la jumătatea anului 2023. Va putea aduce această autostradă investitori noi la Buzău și astfel să se creeze noi locuri de muncă mai bine plătite? Da, se poate, dar făcându-se unirea cu Țintești, căci autostrada va trece chiar pe la jumătatea distanței dintre satul Pogonele din comuna Țintești și zona industrială a Buzăului. Noii investitori vor putea astfel profita și de toate utilitățile din zonă, respectiv energie electrică, gaze, apă, cana­lizare, dar și de marile suprafețe de teren existente de o parte și de alta a viitoarei autostrăzi. HAI BUZĂU!”, a scris Toma pe Facebook.

Articole similare

error: Continut protejat!!