Actualitate

VIDEO / Paula Seling: Oameni frumoși se găsesc din plin în zona Buzăului

Paula Seling, una dintre cele mai îndrăgite artiste din România, care ocupă primul loc în momentul de față în preferințele publicului, prezentatoare și realizatoare de emisiuni radio-TV și reprezentanta României la Concursul Internațional Eurovision din 2010 (alături de Ovi), ne-a oferit un interviu despre participarea sa în spectacolul de la Buzău alături de Orchestra Metropolitană din București, sub bagheta dirijorului buzoian Daniel Jinga, director al Operei Naționale din Capitală. Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilei Culturii Na­ționale și a fost organizat de Primăria municipiului Buzău, prin Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, în parteneriat cu Consiliul Județean.

Piesele interpretate de Paula Seling în spectacolul de la Buzău au fost: „Timpul”, „Rugăciune (Floare Albastră)”, „Vals (Doga)”, „Ce bine că ești”, „Ridică-te”, „The things you are to me”, „Ploaia”, „După noapte vine zi”, „Caruso”, „My heart will go on” și „ Nu privi în jos”.

Reporter: Te rog să ne povestești cum ai ales acest repertoriu pentru spectacolul de la Buzău.

Paula Seling: Am vrut să îmbin piese puternice, adevărate  îndemnuri, cu piese de dragoste răvă­șitoare sau cuminți și delicate, într-o avalanșă de emoții și stări.

Rep.: Piesele pe care le-ai  interpretat în spectacolul de la Buzău au, fiecare în parte, câte o poveste. Este povestea apariției lor în viața ta ca artist, cum   le-ai dat viață pe scenă? În ce spectacole au mai fost interpretate? Te rog să ne împărtășești câteva dintre aceste povești.

P.S.: Multe dintre aceste cântece au ajuns în repertoriul meu prin întâm­plări fericite, parcă și-ar fi croit singure drum spre mine, fiindu-mi sugerate de muzicieni cu care am lucrat. Altele au fost cuprinse în programe de sală ale unor concerte și s-au cuibărit în vocea mea, altele le-am interpretat în contexte ce își doreau acele lucrări, cum ar fi ,,Vals/Dulcea și tandra mea fiară”, ,,The things you are to me”, ,,Walking in the air”, ,,My heart will go on”, ,,După noapte vine zi”. Altele sunt scrise chiar de mine, cum ar fi ,,Ridică-te!”, ,,Nu privi în jos”, iar alte piese sunt hituri ce m-au adus în fața publicului, precum ,,Ploaie în luna lui Marte”, ,,Timpul”, ,,Ce bine că ești”.

Rep.: De la ce a pornit această colaborare cu Orchestra Metropolitană București și cu dirijorul buzoian Daniel Jinga?

P.S.: Colaborarea cu Orchestra Metropolitană București și cu maestrul Daniel Jinga există de ceva timp; ne completăm extraordinar și senzațiile trăite pe scenă, de fiecare dată, sunt răvășitoare. M-am bucurat să aflu că ne vom reîntâlni la Buzău. Iar întâlnirea a fost pe măsura așteptării.

Rep.: Ce te-a convins să concertezi la Buzău ?

P.S.: Muzica. Bucuria contextului și invitația extraordinară a domnului primar.

Rep.: În urmă cu mai mulți ani ai urcat pe scenă la Buzău într-un spectacol organizat de Fundația Sfântul Sava la invitația preotului Mihail Milea. Cum a fost concertul atunci și cum este cel de acum ?

P.S.: Ca la orice concert de acest gen, emoția a fost puternică și am trecut printr-o gamă de stări extrem de variată. Și de data aceasta, ca de fiecare dată, publicul a fost la înălțime și atunci, și acum, iar noi am dat totul, pe scenă. Este minunat când, în fața publi­cului se întâlnește o orchestră mare de oameni care își pun inimile pe tavă pentru a crea magie.

Rep: Ai reușit să legi prietenii aici, la Buzău?

P.S.: Bineînțeles. Oameni frumoși se găsesc din plin, în această zonă.

Rep.: Ce planuri profesionale ai pentru acest an ?

P.S.: Îmi doresc să sărbătoresc 25 de ani de muzică, pe scena româ­nească și internațională; vreau să organizez un turneu în acest sens, să scot două albume, trei videoclipuri și să cânt mult și din inimă. Vreau să dă­ruiesc tot, și când nu voi mai avea ce, să mă dau peste cap și să mai dăruiesc încă puțin. Rostul meu e să cânt și, cu ajutor divin, să încânt lumea. Și când asta nu va mai fi, nu știu ce va fi.

Rep.: Vei mai concerta la Buzău în 2022?

P.S.: Încă nu pot să vă spun așa, deocamdată, însă sper din toată inima că da.

Rep.: Întotdeauna ai fost admirată pentru vocea ta unică, angelică, dar și pentru ținutele alese pentru scenă. Ce poți să ne spui despre ținuta pe care ai avut-o pe scenă în fața pu­blicului buzoian?

P.S.: Este o ținută extrem de rafinată, în galben cu negru și alb, o rochie ce îmbină romantismul și forța induse prin repertoriu.

 

 Paula Seling s-a născut pe 25 decembrie 1978, la Baia Mare. Este căsătorită. S-a înscris, încă din clasa I, la Școala de Arte „Liviu Borlan” și a studiat pian și flaut. În 1997, a absolvit Colegiul „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, iar din clasa a X-a, s-a înscris și la Școala Populară de Arte din Baia Mare, secțiunea canto, iar apoi la Școala Superioară de Jurnalism (SSJ) din București.

De-a lungul timpului, a cântat alături de interpreți valoroși de pe scenele internaționale. A cântat ală­turi de Al Bano, Tony Hawks și în deschiderea concertelor susținute în România de Joan Baez, Chick Corea, Michael Bol­ton, Beyoncé.

Reamintim faptul că a obținut, alături de Ovi,  locul  al III-lea  în finala Eurovision 2010 de la Oslo (Norvegia), cu melodia „Playing with Fire”, iar în anul 2014, a ajuns din nou în finala concursului împreună cu Ovi, unde au interpretat piesa „Miracle”.

În 2011, a fost membră a juriului din show-ul de televiziune „X Factor”.

Din palmaresul său profesional fac parte: Trofeul Festivalului „Mamaia” (1997) cu piesa „Trurli”, Trofeul Festivalului „Cerbul de Aur” din Brașov (2002), Premiul pentru „Cea mai bună voce feminină” din România la Premiile Industriei Muzicale Românești (2001), Șlagărul anului la secțiunea „șlagăre pop-rock”, la Festivalul Mamaia (1999) cu piesa „Ploaie în luna lui Marte”,  Cea mai bună artistă într-un videoclip la Video Music Awards MTV România (2002). A mai primit, în 1996, trofeele „Aurelian Andreescu” și „Armonia” la festivalul pentru copii și tineret din București.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker