sâmbătă, 30 mai 2020

Paula Herlo de la ProTV și amintirile din copilăria petrecută la Buzău

Pe lângă Alex Dima (născut în Pietroasele), o altă vedetă ProTv, jurna­list „România, te iubesc!”, are legături puternice cu Buzăul. Este vorba despre Paula Herlo, laureată cu Premiul Emmy, în 2008, la New York, pentru campania ,,Tu știi ce mai face copilul tău?”. Jurnalist (42 de ani) s-a născut la Arad, dar a copilărit la bunici, la Buzău, perioadă despre care vorbește cu mult drag.

Paula Herlo a crescut la bunicii de la Sorești, comună Blăjani, acolo unde își amintește că, de sărbători „în copilărie se strângeau 20 de oameni în casă bunicilor de la Buzău”, apoi a absolvit Facultatea de Textile și s-a angajat în 1998 la stația lo­cală ProTv Arad.

„În vacanțe mergeam la Buzău, la bunici. La țară era perfect, nu aveam constrângeri de niciun fel, bunicii ne lăsau să facem ce vrem, toată imaginația noastră era pusă în slujba jocului. Am un frate mai mare, făceam o mulțime de boacăne, ne și băteam”, a declarat Paula Herlo în urmă cu câțiva ani pentru Adevărul.

Cel mai probabil, tot de perioada copilăriei petrecute pe meleaguri buzoiene se leagă și rețele gastronomice pe care jurnalista le cunoaște, lăudându-se că poate găti orice, de la ciorbe, tocănițe, orice mâncare îi gătea bunica ei.

„Pentru mine, Revoluția are gust de ananas”

„Când eram mică, iarnă, stăteam în casă, pe patul de lângă sobă, și mă uităm la bunica mea cum gătește. Așa am învățat să gătesc. Nu sunt artistă în bu­cătărie, dar fac o mâncare bună pe care o mănâncă toată familia cu plăcere. Sunt o ardeleancă ce face niște borșuri de dau mol­dovenii pe spate”, a mai spus Paula într-un interviu pentru revista „Viva”.

Jurnalistul „România, te iubesc!” spune chiar că a avut două bucăți de copilărie, una la bunici, aproape perfectă pentru că era liberă pe ulițe, și una la Arad, cu părinții, unde erau reguli și strictețe, cel puțin din partea tatălui sau.

„Pentru mine, ­Re­voluția are gust de ananas pentru că eram la bunicii mei când a început și, într-una din zilele de ianuarie 1990, au primit un pachet de la ajutoare în care se afla, prin­tre altele, un compot de ananas. Era pentru prima dată când gustam dintr-un fruct despre care nu citisem nici măcar în cărți”, a mai declarat Paula Herlo pentru horiaghibutiu.ro.

loading...
error: Content is protected !!