Educație

VIDEO / Patru hasdeieni, premiați de Ambasada SUA la București

Miercuri, 15 decembrie, în cadrul unei ceremonii online, a avut loc desemnarea câștigătorilor concursului „Drepturile omului în timpul pandemiei”, organizat pentru liceeni de Ambasada SUA la Bucureşti. Patru elevi hasdeieni, grupați câte doi în grupe de lucru, s-au aflat pe lista câștigătorilor. Este vorba de  grupa formată din Iulia Mihaela Sturzu şi Diana Necula, care s-a clasat pe locul al II-lea, și grupa formată din Răzvan Andrei Timofte şi Irina Cristiana Dulugea, clasată pe poziția a III-a a clasamentului. Primul loc a fost ocupat de Andra Dimitriu de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Bucureşti.

Ambasada SUA la București a invitat, în vară, elevii de liceu din România, cu vârste între 16 și 18 ani, să participe la un concurs video cu titlul „Drepturile omului în timpul pandemiei”. Competiția a avut loc în cadrul campaniei de creștere a respectului și conștientizării drepturilor omului pentru toți, în special de către tineri, ca parte a procesului de recuperare după pandemia de COVID-19. „Căutăm videoclipuri creative, scurte și captivante, care exprimă cel mai bine tema. Câștigătorii vor fi selectați pe baza eficienței videoclipului în creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța de a susține drepturile fiecăruia, originalitatea și creativitatea și calitatea videoclipului”, a fost anunțul pe pagina Ambasadei SUA  la București.

Participanții la concurs au avut de realizat, individual sau în echipe de cel mult două persoane, un videoclip de cel mult două minute, însoțit de subtitrările în engleză și în română, pe tema de mai sus amintită.

Videoclipurile au fost evaluate de un juriu format din diplomați americani în funcție de eficiența lor cu privind creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța respectării drepturilor fiecăruia, în special de către tineri, originalitate și nu în ultimul rând în funcție de  creativitate și calitate video. Potrivit edupedu.ro,  ataşatul cultural al Ambasadei SUA, William O’Connor a spus: „Pentru mine, e uluitor să văd unde a ajuns această naţiune în 30 de ani. Eu am 50 de ani, îmi amintesc Revoluţia de aici, am scris despre ea, am citit despre ea şi îmi amintesc când s-a întâmplat. Şi, dacă i-aţi fi spus tânărului Billy, care era atunci în Los Angeles, că peste 30 de ani va fi alături de cea mai tânără generaţie de români, iar aceştia vor prezenta materiale inovatoare, cool, profund originale despre drepturile omului în pandemie, nu aş fi crezut, aş fi spus că este imposibil ca o ţară să evolueze de unde a fost atunci unde este astăzi şi este meritul dumneavoastră, al acestei ţări, al profesorilor dumneavoastră, al părinţilor dumneavoastră”.

Pe lângă premiile pentru cele mai bune videoclipuri, câștigătorii vor avea videoclipurile prezentate pe platformele online ale Ambasadei.

Articole similare