duminică, 17 ianuarie 2021

DSP Buzău: patru noi decese în rândul pacienților confirmați cu COVID-19

Au fost înregistrate patru decese în rândul persoanelor confirmate COVID-19, informează Direcția de Sănătate Publică. Este vorba despre pacienți cu vârste între 49 și 85 de ani.  Unul dintre pacienții decedați, spune DSP Buzău,  „în vârstă de 85 de ani, rezident al Spitalului Privat Sf. Sava- secția exterioară Pătârlagele, este testat și confirmat cu SARS CoV-2”. A fost internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat pentru tratament de specialitate. „Pe fondul vârstei și al comorbidităților, răspunsul la tratament este nefavorabil și survine decesul. Comorbidități: bronhopneumopatie obstructivă cronică, demență senilă, cardiopatie ischemică, ateroscleroză cerebrală, obezitate”, mai transmit autoritățile sanitare.

Un alt pacient decedat este „în vârstă de 49 de ani din Galați”, care s-a prezentat la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu suspiciune de encefalită. „Este testat și diagnosticat cu meningoencefalită cu virus West Nile și retestat pentru SARS CoV-2 și confirmat. Starea pacientului fiind gravă, se decide transferul pacientului la Spitalul Victor Babeș din București. Evoluția clinică în continuare este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: meningoencefalită cu virus West Nile, sepsis cu punct de plecare pulmonar, epilepsie secundară, sindrom de hepatocitoză, insuficiență renală acută dializată, casexie”, explică reprezentanții DSP Buzău. Un alt pacient decedat avea vârsta de  53 de ani și s-a prezentat  la consult de specialitate la Spitalul Carol Davila București unde a fost confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la SUUMC ROL 2. „Evoluția este nefavorabilă sub tratamentul administrat și survine decesul. Comorbidități: infarct miocard în antecedente, hipertensiune arterială”, anunță specialiștii.

Cel de-al patru-lea deces este cel al unei paciente în vârstă de 81 de ani, care s-a prezentat la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. „Este confirmată cu SARS CoV-2. Evoluția nefiind favorabilă, pacienta este transferată pe secția ATI a SJU Focșani, unde survine decesul. Comorbidități: boală coronariană ischemică, hipertensiune arterială, Alzheimer, insuficiență cardiacă”, anunță DSP Buzău.

loading...
error: Content is protected !!