luni, 10 august 2020

Pandemia impune situații speciale în handbalul românesc. De ce trebuie să țină cont HC Buzău

Federația Română de Handbal ia în calcul toate scenariile posibile în cazul în care viitoarele sezoane din cele două ligi, feminină și masculină, vor fi din nou afectate de pandemia de coronavirus. În primul rând, Federația vrea să se asigure că scandaluri precum cele din primăvară, când Consi­liul de Administrație a votat pentru încheierea sezonului după clasamentul existent în momentul întreruperii campionatului (locurile 1 – SCM Rm. Vâlcea și, respectiv, Dinamo București) nu vor mai apărea. Astfel, Federația Română de Handbal a pregătit un regulament și pentru „Situații Speciale”, mai ales că nu este exclus ca și ediția 2020-2021 să fie dată peste cap de pandemie. Definind cazurile de “forță majoră” drept epidemii, război, dezastru natural, FRH a stabilit următoarele propuneri, care vor trebui să primească acordul Consiliului de Administrație:

  • În Ligile Naționale, în cazul în care competițiile se întrerup și nu se mai pot relua până la data stabilită de EHF pentru transmiterea clasamentelor/ echipelor ­ca­lificate în cupele europene, clasamentele se vor întocmi folosind criteriile de departajare finală (adițiune de puncte, meciuri directe, golaveraj etc)
  • În cazul în care vor ­exis­ta echipe aflate la egalitate de puncte, dar număr diferit de meciuri, clasamentul se va întocmi calculând coeficientul rezultat din împărțirea numărului de puncte la numărul de meciuri disputate
  • Titlul va fi acordat dacă s-au disputat peste 50%+1 din etapele programate inițial
  • Echipele clasate pe locurile 16, 15, 14 și 13 vor retrograda direct în Divizia A.

HC Buzău trebuie să se asigure din timp! În ce condiții se renunță la play-off/ play-out

O eventuală întrerupere a campionatului și imposibilitatea reluării lui ulterioare au implicații majore în întrecerea masculină, care se va desfășura cu turnee play-off și play-out. Astfel, dacă viitorul campionat se întrerupe înainte de începerea turneelor play-off/ play-out, clasamentul se va întocmi folosind criteriile de departajare finală. Dacă întrecerea se întrerupe după începerea play-off-ului/ play-out-ului, clasamentul cu care se va încheia Liga Națională va fi cel înregistrat la sfârșitul sezonului regulat (tur/retur)! Titlul se va acorda doar dacă s-au disputat peste 50%+1 din etapele programate inițial în sezonul regulat (tur/retur). De asemenea, în cazul în care competiția nu poate începe la data stabilită inițial sau se întrerupe pentru o perioadă de timp și nu mai pot fi reprogramate toate etapele rămase de disputat, Liga Națională masculină se va desfășura în sistem tur/retur, renunțându-se la turneele play-off și play-out.

loading...
error: Content is protected !!