Actualitate

Originalul Tratatului de la Trianon, expus la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”

Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” îi invită pe buzoieni la o dublă expoziție cu documente istorice rare, în prim-plan fiind chiar Tratatul de la Trianon, în original, exemplar unic dat Guvernului României în 1920. În cadrul expoziției mai sunt prezentate documente privind colaborarea militară în cadrul alianței defensive dintre România și Polonia, Convenția de Alianță defensivă între Regatul României și Regatul Sârbilor, Croaților și Slovenilor, încheiată la 7 iunie 1921.

Expoziția este organizată cu prilejul conferinței internaționale „O nouă Europă Centrală-100 de ani de la crearea primului sistem defensiv regional”, organizată de Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară, în colaborare cu Primăria Municipiului Buzău, Divizia 2 Infanterie „Getica”, Fundația „Mareșal Alexandru Averescu” și Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 24-26 septembrie, la Vila Albatros-Parcul Marghiloman, în intervalul orar 9.00-19.00. Accesul este gratuit, iar purtarea măștii este obligatorie.

Articole similare