joi, 25 februarie 2021

Organizațiile neguvernamentale cu activitate în domeniul protecției copilului au decis: Loredana Dorobanțu, cel mai bun profesionist din cadrul instituțiilor/autorităților publice locale/centrale

Directorul Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, Loredana Dorobanțu, a fost premiată joi, 17 decembrie, în cadrul Galei „Premiile drepturilor copiilor Korczak”, premiul pentru cel mai bun profesionist din cadrul instituțiilor/autorităților publice locale/centrale. Anunțul a fost făcut public pe pagina de socializare de Petre Emanoil Neagu, de  președintele Consiliului Județean Buzău, în subordinea căruia se află această instituție -, care a transmis pe pagina de socializare următorul mesaj : „Loredana Dorobanțu, director al DGASPC Buzău, a primit în această seară (n.r. 17 decembrie) premiul pentru cel mai bun profesionist din cadrul instituțiilor/autorităților publice locale/centrale în cadrul Galei „Premiile drepturilor copiilor Korczak”. Această gală este organizată de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil . Mă bucur când văd că munca buzoienilor este apreciată şi răsplătită pe măsură. Felicitări!”

Organizator al Galei a fost  Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) , o organizație neguvernamentală înfiinţată în anul 1997, care are aproximativ 100 de ONG-uri,  cu activitate în folosul copiilor şi al comunităţii și care promovează  următoarele valori: identitatea/ autonomia membrilor, eficienţă în comunicare şi în acţiune, decizie democratică, solidaritate, deschidere, încredere, respect reciproc, echitate, consecvenţă/ continuitate, parteneriat, transparenţă, participare şi implicare. În vederea atingerii obiectivelor propuse, FONPC lucrează în strâns parteneriat cu donatorii, finanţatorii, cu autorităţile locale şi naţionale şi organizaţii neguvernamentale, organizaţii internaţionale, instituţii europene, societatea civilă, comunitatea şi cu alţi actori implicaţi în promovarea respectării Drepturilor Copilului.

Directorul DGASPC, Loredana Dorobanțu, consideră această reușită ca fiind a echipei cu care lucrează și, de asemenea, apreciază sprijinul Consiliului Județean fără de care nu s-ar fi putut realiza atât de multe proiecte, parte dintre ele în derulare la momentul de față.

„M-a surprins nominalizare. Nu mă așteptam. Știți că noi muncim în echipă. Lângă mine sunt colegi cu care încercăm să facem ca lucrurile să meargă bine”, a declarat directorul DGASPC Buzău care consideră că au reușit să realizeze lucruri  și să continue proiectele chiar și în perioada pandemiei, ar putea fi unul dintre motivele care au condus la obținerea acestui premiu. „În perioada aceasta pandemică am reușit să închidem un centru din acelea de dimensiuni mari pentru copii și să ne organizăm în apartamente”, explică directorul Loredana Dorobanțu.

Această gală a Premiilor „ Drepturilor Copilului Korczak” are deja tradiție, ea desfășurându-se de mai bine de un deceniu.

Premiile Drepturile Copilului poartă numele bunului doctor Janusz Korczak, un profesionist de excepție care a trăit în ultima parte a secolului XIX și prima parte a secolului XX, și care a fost unul dintre cei mai importanți pedagogi și medici polonezi. Astăzi este recunoscut ca fiind părintele drepturilor copilului.

 Amănunte în ziarul OPINIA din data de 21 decembrie.

loading...
error: Content is protected !!