Actualitate

Organizația Femeilor Liberale Buzău, campanie împotriva violenței domestice

Organizația Femeilor Liberale Buzău (OFL) va demara anul viitor o nouă campanie, ce vizează conștientizarea fenomenului de violență domestică, ce încă mai este prezent în familiile din țara noastră. Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor, Organizația Femeilor Liberale Buzău a organizat la Râmnicu Sărat o campanie de informare și sensibilizare împotriva violenței de gen din România. Conceptul campaniei a fost simplu: violența domestică nu este doar o problemă intimă, ci și una socială, precum și necesitatea îmbunătățirii legislației în acest domeniu. Organizația se bucură și de sprijinul președintelui Partidului Național Liberal Buzău, Gabriel Avrămescu, iar acesta a transmis că va încerca să vină cu modificări legislative, astfel încât fenomenul violenței domestice să dispare.

„<Să fim solidare în lupta împotriva violenței asupra femeii!> Acesta este mesajul pe care l-am transmis aseară, la Râmnicu Sărat, alături de colegele mele liberale. La nivel global, una din trei femei este abuzată! Trist! Una din trei! Chiar dacă milioane de ani de evoluție nu au reușit să vindece obsesia de a subjuga, totuși aceasta poate fi pusă la punct sistematic și diminuată în ansamblu cu legi eficiente și aplicarea lor corectă, demantelarea unor tabuuri, dar mai cu seamă prin implicare civică!

Rolul femeilor este esențial în educație, deci și în combaterea violenței de gen, mesaj transmis extrem de bine de către doamna Luminița Popescu, Secretar de Stat al Agenției de Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, doamna Ramona Mihăilă, profesor universitar – Universitatea Creștină <Dimitrie Cantemir>, doamna Mihaela Avramescu-psiholog, Președintele Asociației Psihologilor Atestați din România filiala Buzău și domnul deputat Gabriel Avrămescu, Președintele Organizației PNL Buzău. Rupe tăcerea! Învinge durerea!”, a transmis președintele OFL Buzău, Marieta Boloș.

Articole similare