vineri, 16 aprilie 2021

Operațiune contracronometru pentru salvarea a doi pui de urs prinși în laț la Gura Teghii

Doi pui de urs prinşi în laţ, într-o pădure din zona Gura Teghii, au fost salvaţi în urma unei misiuni contracronometru la care au participat specialişti din mai multe instituţii. Mobilizată rapid de comisarii Gărzii de Mediu, echipa mixtă a reuşit eliberarea puilor în mai puţin de o oră de la sesizare.

Comisariatul judeţean Buzău al Gărzii Naţionale de Mediu a primit în jurul orei 11.30 informaţia conform căreia doi pui de urs sunt prinşi în laţ pe raza comunei Gura Teghii, în fondul de vânătoare administrat de AVPS Interagro. La scurt timp, reprezentanţii Gărzii de Mediu Buzău au constituit, în baza legii, un comitet tehnic de intervenţie pentru salvarea puilor şi reintroducerea lor în habitatul natural de origine. S-au alăturat echipei de salvare veterinari de la DSVSA, jandarmi, reprezentanţi ai Primăriei Gura Teghii, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, dar şi specialişti din Covasna. Pe toată durata acţiunii, paznicii de vânătoare au fost nevoiţi să gonească ursoaica departe de locul în care puii erau scoşi din laţ.

S-a reușit îndepărtarea ursoaicei, tranchilizarea celor doi pui de urs, eliberarea din laț, tratarea lor și plasarea în pădure. Acțiunea a fost coordonată de către Comisariatul Județean Buzău al Gărzii de Mediu, fiind realizată de către specialiști în domeniu din Covasna, reprezentanți ai Inspectoratului județean de jandarmi, ai fondului de vânătoare, ai DSVSA, ai APM Buzău și autoritatea publică locală. Colaborarea bună între instituții a dus la salvarea puilor de urs„, au anunțat pe pagina de Facebook a instituției coordonatorii operaţiunii de salvare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...