Politic

Omul lui Orban a fost reales președinte PNL Vrancea. Pufu îl felicită

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a fost reales preșe­­dinte al filialei vrâncene a Partidului Național Liberal, cu 344 de voturi din 346, acesta fiind, de fapt, singurul candidat. În cadrul evenimentului, președintele PNL Ludovic Orban a făcut mai multe declarații de forță adresate premierului Florin Cîțu.

La alegerile din Vrancea au participat președintele PNL Ludovic Orban, europarlamentarul Siegfried Mureșan, fostul ministru al Muncii Violeta Alexandru și liderul grupului liberal din Senat, Virgil Guran.

Cătălin Toma este sus­ținător al lui Ludovic Orban la congresul PNL din toamnă: ,,Eu și domnul Ion Ștefan am semnat deja moțiunea lui Ludovic Orban pentru funcția de președinte al PNL. Ludovic Orban merită tot sprijinul nostru. Doar împreună dezvoltăm județul Vrancea”, a afirmat Cătălin Toma.

Orban, declarații de război

Orban a vorbit duminică, la Focșani, despre ,,presi­uni din exteriorul Partidului Național Liberal” asupra unor membri PNL și le-a atras atenția celor din afara partidului „care-și bagă coada de două luni” că nu cedează în cursa pentru șefia PNL.

Orban i-a atacat pe susținătorii contracandidatului său, Florin Cîțu, afirmând că aceștia nu îl susțin pe premier pentru că l-ar crede „capabil să conducă partidul”, ci din cu totul alte motive: „Nu m-am așteptat ca Florin Cîțu să candideze la președinția Partidului Național Liberal. Dimpotrivă, toate discuțiile pe care le-am avut cu el nu puteau să mă conducă la această concluzie. De asemenea, nu m-am așteptat ca oameni care au fost în echipa de conducere a Partidului Național Liberal și au încercat să își pună cununa cu lauri pe cap la fiecare victorie a Partidului Național Liberal din ultimii patru ani de zile, acuma să spună că președintele nu a avut nicio legătură cu victoriile res­pective, că președintele nu mai e bun. Eu le-am și spus odată, zic: <Dom-le, aici lucrurile sunt simple, dacă eu nu mai sunt bun, înseamnă că nici voi nu mai sunteți buni, iar dacă voi susțineți că voi sunteți buni, înseamnă că și eu sunt bun>. Este, de multe ori, paradoxal să vezi la anumite conferințe în care se clamează că echipa câști­gătoare merge mai departe, că nu pot să introduci o competiție împotriva unei echipe care a câștigat alegerile, care a obținut rezultate, în schimb, la nivel național, această regulă nu mai funcționează. Hai să fim cinstiți și onești: noi știm foarte bine că mulți din cei care astăzi își clamează susținerea pentru Cîțu, de fapt, nu-l consideră capabil să conducă partidul. De fapt, o fac din cu totul și cu totul alte motive decât dorința de a lua o decizie care să facă bine Partidului Național Liberal”, a afirmat Ludovic Orban duminică, în discursul ținut la Vrancea.

La scurt timp după încheierea conferinței PNL Vrancea, președintele organizației municipale buzoiene, senatorul Vlad Pufu, a postat pe Facebook un text de feli­citare la adresa câștigătorilor, toți susținători ai lui Ludovic Orban.

,,Felicitări, Cătalin Toma! Felicitări, Ion Ștefan! Feli­citări, Raluca Ioan și Ionel Dancă! Felicitări organizației PNL Vrancea! Echipă, onoare, consecvență! Dacă pe toate le-am întâlni mai des în politică poate am ști să negociem, am îndrepta răul acolo unde el există și nu l-am mai muta dintr-o parte în alta, făcându-l astfel să supraviețuiască!”, a scris Pufu pe Facebook.

Un mesaj care lasă loc la interpretări, atât timp cât organizația județeană buzoiană a Partidului Național Libe­ral nu decisese, până la ora închiderii ediției, prin votul structurilor colective de conducere, pe cine susține la șefia PNL la Congresul din septembrie, în timp ce președintele Gabriel Avrămescu a anunțat, în urmă cu zece zile, că îl susține pe Florin Cîțu. Aceasta după ce PNL Buzău clamase, inițial, susținerea pentru Ludovic Orban.

Articole similare