Sport

Olties, but goldies

Gloria reușește să ia trei puncte de la Râmnicu-Vâlcea, echipă cu alură de porte-bonheur, căreia Buzăul i-a luat toate cele șase puncte în acest sezon de Liga Florilor.

Vâlcencele, fără De Jong, dar cu un moral excelent după victoria cu Nykobing, urmăreau să răzbune eșecul din tur, atunci când Gloria se impusese clar, 33 la 28. Primele care au înscris au fost gazdele, prin Jovana Kovacevic, revenită după o lungă accidentare. Buzăul a egalat imediat prin Burlachenko, și se părea că spectatorii din Sala Traian vor asista la un adevărat festival de goluri.

Din fericire, apărarea gândită de Daniel Anca a funcționat, Gloria a fost agresivă la semicerc, iar orizonturile ofensive ale gazdelor s-au îngustat destul de repede. Iureșul oltencelor a durat doar cincisprezece minute, după care Gloria a preluat controlul jocului, desprinzându-se, la un moment dat, la 14 la 10. La pauză, a fost 14 la 11 pentru Buzău, un avantaj pe care puțini chibiți scontau la începutul partidei.

Gloria a început bine și al doilea act, mărind ecartul la un plus 5, 16 la 11. Elevele lui Ben Dahl au revenit însă în meci, egalând la 18, moment de cumpănă pentru Iuganu și compania. Din fericire, Keita, Burlachenko, Blazevic și Harabagiu au ieșit la rampă, înscriind pe rând, iar Gloria se desprindea din nou pe tabelă, 23-21, după un gol semnat de aceeași Keita. A fost momentul în care oaspetele au preluat cu dezinvoltură controlul, distanțându-se constant pe tabelă. A fost game over în minutul 57, atunci când excelenta Burlachenko, singurul pivot de care a dispus Daniel Anca, marca pentru un 27 la 23. Vâlcencele s-au zbătut, au redus din diferență, dar nu mai era nimic de făcut. Gloria s-a impus cu 28 la 27 (Gol superb Ilyna pentru 28-26), punctele merg la Buzău iar speranțele pentru Europa nu s-au transformat, din fericire, în utopii.

De la Buzău, Burlachenko a avut cele mai multe reușite, cu un procentaj excelent, 8 goluri din 9 aruncări.

Din păcate, pe final de meci, una dintre cele mai bune jucătoare ale Gloriei, Bianca Harabagiu, s-a accidentat, fiind nevoită să părăsească terenul de joc purtată pe brațe de Iuganu și Moroianu. Interul stânga al Buzăului a mai suferit în acest sezon o accidentare gravă.

Grație victoriei de miercuri seară, Gloria acumulează 40 de puncte și o egalează în clasament pe Dunărea, echipă pe care o va primi în Sala Romeo Iamandi, peste cinci etape. Următorul meci al fetelor este programat pe 30 martie, cu Craiova, la Buzău.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker