CulturăEducație

Olimpicul buzoian Andrei Vlad, invitat al TVR la emisiunea despre excelență în educație

Andrei Vlad va participa sâmbătă, 24 decembrie, de la ora 20.30 la o emisiune TVR Info, unde se va discuta despre excelență în educație. Invitația sa vine după ce săptămâna trecută a participat la Festivitatea anuală de premiere a olimpicilor internaționali, elevi și profesori din învățământul preuniversitar, organizată de Ministerul Educației, care au obținut performanțe deosebite în anul școlar precedent – eveniment  desfășurat la Opera Națională din București.  Andrei Vlad are  în palmares MEDALIA DE BRONZ la cea de-a 33-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Biologie, desfășurată în Armenia.

Andrei Vlad este  elev al clasei a XI a la Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Buzău, și  obținut, în anul școlar trecut, sub coordonarea profesorului său, Cătălin Mihălcescu, această medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Biologie, desfășurată în Armenia, în perioada, 10-18 iulie 2022.

În  anul școlar 2021-2021  Andrei Vlad a mai  obținut trei mențiuni ME la Olimpiada Națională de Chimie, Olimpiada Națională Științele Pământului, Olimpiada Națională de Fizică și Premiul I la Olimpiada Națională de Biologie. Pentru aceste rezultate îndrumători i-au fost  profesori de biologie (prof. Cătălin Mihălcescu), fizică (prof. Luminița Enescu) și chimie (prof. Viviana Gaitanovici) care l-au ajutat să-și transforme visul în realitate.

 

Articole similare