Actualitate

Ofertele pentru Autostrada Ploiești-Buzău, în etapa de evaluare

Licitația pentru construirea tronsonului Ploiești-Buzău din Autostrada Mol­dovei este în termenul legal de 60 de zile lucrătoare pentru finalizarea procesului de eva­luare, precizează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Reamintim că au fost depuse 39 de oferte pentru construirea celor trei loturi ale primului tronson din A7.

„În legătură cu procesul de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii de atribuire a contractelor Execuție lucrări autostrada Ploiești-Buzău, lot 1 Dumbrava-Mizil (km 0+000 – km 21+000), Lot 2 Mizil-Pietroasele (km 21+000 – km 49+350), Lot 3 Pietroasele – Municipiul Buzău (km 49+350 – km 63+250), precizăm că ­des­chiderea celor 39 de oferte depuse s-a realizat în data de 16.09.2021. În prezent, procedura se află în termenul legal de 60 de zile lucrătoare, pentru finalizarea procesului de evaluare”, au transmis reprezenții CNAIR.

Peste 111 milioane de lei pentru supervizarea lucrărilor

CNAIR a lansat la finalul lunii octombrie licitații pentru supervizarea lucrărilor pe cele trei loturi ale tronsonului Ploiești-Buzău. Potrivit economica.net, valoarea estimată a contractelor depășește 111 milioane lei.

Prin urmare, pentru pri­mul lot, Dumbrava-Mizil, CNAIR pune la bătaie 37,12 milioane de lei. Termenul ­li­mită pentru depunerea ofertelor este 9 decembrie. Pentru lotul doi, Mizil-Pietroasele, valoarea estimată este de 39,67 milioane de lei. Pentru acest lot termenul limită este de 12 decembrie. În cazul ultimului lot, Pietroasele-municipiul Buzău, valoarea estimată a contractului scos la licitație este de 34,78 milioane de lei, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 13 decembrie.

Durata contractelor este de 148 luni începând cu data de începere a contractului și cuprinde 24 de luni supervizarea pentru etapa de execuție a lucrărilor și 124 de luni supervizarea pentru perioada de garanție a lucrărilor. Finanțarea contractelor va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile.

Ploiești – Buzău este primul tronson din A7 Ploiești – Pașcani scos la licitație pentru construcție, după ce anul trecut a fost inaugurată secțiunea de 16 kilometri de autostradă a Centurii Bacău. După ce va fi finalizată Autostrada A7, traficul de pe DN2-E85 va fi preluat în mare parte de aceasta. DN2-E85 este numit și ,,drumul morții”, pentru că aici se întâmplă cele mai grave accidente, fiind și singurul drum care leagă Capitala de orașele Moldovei.

Articole similare