Sport

Obiective importante pentru Marina Baboi, la startul lui 2023

Sprintera vizează Naționalele Indoor și Balcaniada turcească

Campionatele Naționale Indoor din februarie constituie primul eveniment important la startul căruia se va alinia Marina Baboi. Pentru sprintera din Buzău, competiția de la București reprezintă o bornă importantă, mai ales că este neînvinsă de patru ani, în cea mai rapidă probă a competiției, cea de 60 de metri plat. Naționalele constituie, de fapt, un preambul pentru o competiție mult mai puternică, Campionatul Balcanic de Sală, întrecere care va debuta pe 11 februarie.

Nu se știe, deocamdată, cu certitudine ce oraș va găzdui balcaniada, organizatorii oscilând, încă, între Istanbul și Bursa. Și aici, Marina are obiective îndrăznețe, în ciuda unei concurențe acerbe. Vor participa nu mai puțin de 19 țări, multe dintre ele din afara sferei geografice a Balcanilor, precum Austria, Israel, Azerbaidjan, San Marino, Cipru sau Ucraina.

În ceea ce privește marile evenimente europene, atleta legitimată la SCM Gloria are o sarcină cât se poate de dificilă, aceea de a valida un barem de 11.15 pe sută, proba regină a sprintului în aer liber. Asta în contextul în care recordul național este de 11 secunde și 30 de sutimi.  Practic, Marina ar trebui să spulbere, la propriu, cea mai bună performanță all time a sprintului românesc, un reper stabilit în iunie 1999, la Paris, de Ionela Târlea.

Articole similare