Cultură

O organizație oferă premii celor ce știu să colinde ca pe vremea bunicilor

Astăzi este ultima zi în care se mai pot înscrie videoclipuri la concursul de tradiții organizat de „Tainița Baștinei”. Această organizație s-a gândit că sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi,  și că ar putea să vină și cu  un strop în plus din frumusețea tradițiilor noastre dragi. De aceea, și-a propus ca anul acesta să îi invite pe buzoieni să sărbătorească Crăciunul într-un mod cu totul special prin intermediul celei de-a 9-a ediții a proiectului „CRĂCIUNUL CA ODATĂ”.

Concurenții trebuie să înregistreze  un colind tradițional local, purtând cu mândrie costumele populare, cu telefonul sau cu orice alt mijloc de înregistate. Filmul realizat poate fi trimis pe email la adresa [email protected] sau pe WhatsApp la numărul de telefon 0760.958.343, până la data de 22 decembrie, ora 23.59, însoțit de o scurtă prezentare a colindului /zonei și a grupului . Colindele vor fi postate pe pagina organizației de Facebook începând cu data de 23 decembrie, ora 23.00.

„Prin intermediul tehnologiei, vom deschide porțile către bucuria tradițiilor noastre, conectându-ne în mod unic și creând o experiență de neuitat. Invităm toată comunitatea să participe și să împărtășească cu noi colinde autentice din localitatea dumneavoastră, din județul Buzău. Astfel, putem duce magia colindelor în fiecare colț de casă.

Cu fiecare colind înscris în concurs, aveți șansa de a câștiga unul dintre cele 4 premii speciale ale organizatorilor. Cu cât înscrieți mai multe colinde, cu atât mai mari sunt șansele de a aduce bucurie în casele voastre și în ale celor dragi”, transmit organizatorii.

Pentru a participa, urmați acești pași simpli:

În final, cele mai bune filmări vor fi premiate. Criteriile de jurizare includ autenticitatea colindului, costumația, interpretarea, locul în care a fost înregistrat colindul și numărul de LIKE-uri primite.

Participanții din fiecare grup câștigător vor desemna o persoană care va comunica contul IBAN pentru primirea premiului.  Premiile sunt pe măsură: Premiul I – 500 de lei, Premiul II – 300 de lei, Premiul III – 200 de lei și Premiul SPECIAL de POPULARITATE, pentru cele mai multe LIKE-uri – 500 de lei.

Premiile vor fi anunțate pe pagina noastră oficială de Facebook în data de 27 decembrie.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker