Politic

O nouă tentativă, un nou eșec: Elena Udrea rămâne în închisoare

O nouă încercare a Elenei Udrea de a fi eliberată din închisoare a fost respinsă vineri, 23 septembrie, de un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. În prezent, fostul ministru al Turismului se află la Penitenciarul Târgșor, unde execută o pedeapsă de 6 ani primită în dosarul „Gala Bute”. Sentința de condamnare definitivă a fost pronunțată pe fond în iunie 2018 și a rămas definitivă și irevocabilă în aprilie 2022, prin respingerea unei contestații în anulare. Elena Udrea a ajuns în închisoare pe 16 iunie 2022, după ce a fugit mai întâi în Costa Rica, apoi în Bulgaria, după cum informează „Agerpres”.

Avocații Elenei Udrea au formulat o cale de atac mai puțin obișnuită la începutul acestei săptămâni, respectiv, un apel împotriva contestației în anulare, însă Direcția Națională Anticorupție susține că această cale de atac nu este prevăzută de legea penală.

De asemenea, judecătorii au respins și o cerere a Elenei Udrea de sesizare a Curții Constituționale cu privire la mai multe articole din Codul de procedură penală. Udrea mai are pe rolul Instanței supreme o ultimă cale de atac împotriva sentinței de condamnare, respectiv un recurs în casație, care se va discuta luni, pe 26 septembrie.

Articole similare