miercuri, 28 octombrie 2020

O nouă promoție de excepție a Colegiului Hasdeu pleacă în lume

O nouă promoție a Colegiului Național „B. P. Hasdeu” și-a luat astăzi „rămas bun” de la profesori și de la cea mai titrată instituție de învățământ a Buzăului. Ca în fiecare an, colegiul buzoian a organizat festivitatea de absolvire într-o manieră devenită deja marcă înregistrată: cu rostirea jurământului, predarea ștafetei, intonarea imnului liceului, totul culminând cu momentul de rămas bun pe piesa „Time to Say Goodbye”.

Au fost acordate diplome de merit absolvenților care s-au remarcat de-a lungul celor patru ani dincolo de rezultatele la învățătură: „pentru cultul performanței”, „pentru delicatețe și responsabilitate”, „pentru reprezentativitate la nivel internațional”, „pentru colegialitate”, „pentru devotament”, „pentru sinceritate” etc.

Și anul acesta Colegiul Hasdeu are un șef de promoție cu media 10, Cătălin Dumitru (admis la Universitatea Oxford), secondat de Adriana Necula (media 9,95) și Miruna Neacșu (media 9,94).

La festivitate au fost prezenți prefectul Carmen Ichim și primarul Constantin Toma.

„Încă o promoție excepțională a Colegiului Hasdeu pleacă în lume. Sunteți brand-ul de excelență al Buzăului și toți ar trebui să vă ia drept exemplu. Avem nevoie de modele, de elită. Din păcate, în ultimii ani, elita nu a contat pentru această țară și rezultatele sunt vizibile. Peste 5 milioane de români sunt plecați afară, majoritatea tineri. Trebuie să ne facem orașul mai competitiv iar acest lucru nu se poate face decât cu oameni educați. Vă doresc mult succes pentru că aveți deja de la părinți și profesori un bagaj care vă va ajuta toată viața! Veți avea cu atât mai multă baftă cu cât veți munci mai mult”, le-a transmis primarul Toma absolvenților.

Directorul Colegiului Hasdeu, Ionel Banu le-a transmis absolvenților să facă tot efortul pentru a nu se pierde în mulțime.

„Vă voi purta în gând și vă doresc să ajungeți tot mai sus, acolo unde visele rodesc. Vă mărturisesc că vă voi duce dorul. Hasdeul nu v-a pregătit drumul ci v-a format puternici pentru drum. Vă așteptăm să reveniți aici mai buni și mai puternici. Căutați mereu esența, nu vă pierdeți în banalitate. Un personaj al regizorului Luchino Visconti spunea: <Corbii zboară în stol, vulturul zboară singur>”, a fost mesajul directorului Ionel Banu.

 

loading...
error: Content is protected !!