marți, 24 noiembrie 2020

O nouă premieră medicală la Maternitatea Buzău

Prima histerectomie totală cu anexectomie bilaterală laparoscopic s-a realizat în luna decembrie la Maternitatea Buzău, ceea ce reprezintă o nouă premieră medicală la unitatea medicală buzoiană. De această dată, echipa medicală a fost formată din medicul specialist, obstetrică și ginecologie, dr. Rusu Nicolae, care a fost ajutat de către șeful secției Obstetrică și Ginecologie I, medic primar, dr. Șerbănoiu Claudiu. Intervenţiei chirurgicate a fost supusă  “o pacientă în vârstă de 45 de ani, având o patologie a uterului cât și a ovarelor”, informează Adriana Bunilă, reprezentant compartiment relaţii Public, Spitalul Judeţean Buzău .

 Operaţiile laparoscopice,  din ce în ce mai folosite la maternitatea buzoiană

În cursul lunii decembrie, la maternitatea buzoiană  s-a efectuat  şi o operație laparoscopică. Reamintim că din vara acestui an, tânărul medic Nicolae Rusu a dat „startul” chirurgiei laparoscopice la Maternitatea Buzău.

Primul caz supus intrervenţiei chirurgicale în care a fost vorba despre chirurgie laparoscopică în Maternitatea Buzău a fost vorba despre o pacientă în vârstă de 33 de ani, care s-a prezentat la spital cu metroragie – sarcină 12 săptămâni și a solicitat chiuretaj uterin. Femeia avea deja șase nașteri și și-a exprimat dorința de a evita o sarcină viitoare, motiv pentru care  i s-a prezentat varianta sterilizării laparoscopice, cu care a fost de acord. A decurs totul fără probleme, iar a doua zi dimineață, pacienta a fost externată.  A doua operaţie laparoscopică a fost efectuată  unei paciente de 40 de ani, cu trei nașteri spontane care, după opt săptămâni de amenoree, a ajuns în urgență cu metroragie și dureri pelvine. După examenul clinic și investigații paraclinice a fost diagnosticată cu sarcină extrauterină tubară dreaptă ruptă, hemoperitoneu. I s-a explicat pacientei situația și i s-au prezentat variantele intervenției chirurgicale de care avea nevoie, iar aceasta a optat pentru varianta laparoscopică. S-a practicat salpingectomie dreapta.

Operaţia laparaoscopică din luna decembrie s-a efectuat  unei femei în vârstă de 39 de ani. “S-a practicat histerectomie subtotală cu conservarea anexelor, la o pacientă în vârstă de 39 de ani, cu patologie uterină. Această operație a fost efectuată de dr. Șerbanoiu Claudiu, cu ajutorul dr. Rusu Nicolae”, mai transmite Adriana Bunilă, reprezentant compartiment relaţii Publice. Potrivit aceleiaşi surse, ambele operații laparoscopice au fost efectuate cu succes, fără incidente intraoperatorii și complicații postoperatorii.

 

loading...
error: Content is protected !!