Actualitate

O nouă alertă sanitară din cauza Salmonella a mobilizat inspectorii sanitar-veterinari în acțiuni de control

O nouă alertă sanitară a determinat retragerea  din magazine a pipotelor de pui congelate de 500 de grame, precum și a ficatului de pui congelat, 1.000 g, ca urmare a evidențierii prezenței Salmonella enteritidis.

 „La Buzău ambele anchete sunt în desfășurare. Una este spre finalizare, care se referă la pipotele de pui”, spune medicul Iulian Moca.  Potrivit aceleiași surse, după înștiințarea inspectorilor sanitar veterinari cu privire la alertă,  „la nivelul județului au fost recepționate 660 bucăți dintre care 293 au fost comercializate până la instituirea alertei, iar 367 de bucăți sub formă de pungă la 500 de grame, au fost retrase”. Persoanele care au achiziționat acest produs sunt sfătuite  să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în magazin. La ficat, e în desfășurare ancheta. „Verificăm dacă au afișul de rechemare în magazin, dacă vin consumatorii care au cumpărat aceste produse cu ele în magazin. Vedem ce se returnează din frigidere și apoi se centralizează datele și se închide alerta”, mai spune reprezentantul DSVSA Buzău.

Medicul Iulian Moca spune că operatorul care a distribuit produsele a luat decizia de a retrage de la comercializare nu numai loturile incriminate, pentru care buletinele de analiză au indicat prezența Salmonella, ci toate loturile de produse provenite de la producătorul polonez. Compania poloneză producătoare a decis rechemarea produsului „Pipote de pui. Produs congelat, 500g”, toate loturile, precum și a produsului „Ficat de pui, produs congelat, 1.000g” de origine din Polonia. Compania a inițiat retragerea produselor ca urmare a evidențierii prezenței Salmonella enteritidis la unele dintre loturile analizate.

Mai multe amănunte despre produsele retrase AICI 

Articole similare