vineri, 15 ianuarie 2021

O nouă adresă către Ministerul Sănătății pentru dotarea Spitalului din Râmnicu Sărat

După vizita fulger a minis­trului Nelu Tătaru la Spitalul Județean de Urgență Buzău, când a apărut în spațiul public declarația acestuia că nu a primit nicio adresă privind situația și solicitările Spitalului Municipal Râmnicu Sărat,  primarul Sorin Cîrjan s-a sesizat și a retrimis la Ministerul Să­nătății o nouă adresă în care a informat despre situația de la Râmnicu Sărat și a cerut sprijin pentru spitalul municipal.

Mai întâi, primarul a soli­citat conducerii Spitalului Râmnicu Sărat documentele pe care le-a transmis Ministerului Sănătății în vederea dotării unității medicale cu echipamentele și materialele necesare tratării pacienților cu COVID, apoi a transmis din nou o adresă pentru ca să se realizeze ceea ce reprezentanții forului sanitar tutelar și-au asumat în legătură cu spitalul râmnicean.

Primarul din Râmnicu Sărat a declarat pentru TVSAT Media Group că este important să se realizeze ceea ce Ministerul Sănătății și-a asumat în pri­vința dotării unității me­dicale din Râmnicu Sărat și că înainte de ajunge pe masa ministrului, orice solicitare a unui spital intră în atenția altor factori responsabili, începând de la Direcția de Sănătate Publică, până la cei care se ocupă de furnizarea echipamentelor și materialelor medicale.

„Nu cred că este important dacă a știut domul ministru de acele adrese sau altcineva din minister. Important  este ca ceea ce ­mi­nisterul și-a asumat, prin mi­nistru sau secretarii de stat sau oricare altă persoană, să se și facă, și spitalul municipal să primească sprijinul de care are nevoie”.

Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat a fost desemnat oficial drept unitate suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19 la finele lunii martie.

loading...
error: Content is protected !!