Administrație

O creșă va fi construită într-o comună din Buzău

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea a încă șapte creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul guvernamental de construire de creșe „Sfânta Ana”, după cum a anunțat ministrul Cseke Attila. Cu aceste unități de învățământ antepreșcolar, Ministerul Dezvoltării finanțează, până în prezent, un total de 218 creșe, dintre care una a fost deja predată autorităților locale, la Fălticeni.

Astfel, în localitățile Semlac (jud. Arad) și Florești (jud. Cluj) va fi construită câte o creșă medie, fiecare cu o capacitate de 70 de copii, iar câte o creșă mică, pentru câte 40 de antepreșcolari, va fi finanțată în Limanu (jud. Constanța), Ghermănești (jud. Ilfov), Ulmeni (jud. Maramureș), Vetiș (jud. Satu Mare) și Smeeni (jud. Buzău). „Prin construcția acestor șapte creșe, creăm 340 de noi locuri pentru copiii din aceste localități”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Creșele construite vor fi moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, iar energia necesară funcționării va proveni parțial din surse regenerabile, a precizat ministrul Dezvoltării. În 2021, Ministerul Dezvoltării a demarat un amplu program pentru construirea de creșe, prin care vor crește semnificativ locurile din creșele de stat. Creșele vor fi construite după un proiect tip, elaborat de minister, care vine în ajutorul autorităților publice locale și care va diminua timpul necesar construcției.

Articole similare