joi, 25 februarie 2021

O competiție de două zile pentru tinerii care doresc să facă dovada cunoștințelor anticorupție și de educație civică

În zilele de 8 și 9 decembrie 2020, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Buzău, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Buzău  organizează un concurs online cu tematică anticorupție și educație civică, anunță Cosmin Pororo, directorul instituției. Potrivit acestuia, scopul concursului  constă în  creșterea gradului de informare a tinerilor cu privire la etică și atitudine civică, alegerea unei cariere profesionale bazată pe vocație și criterii de performanță, impactul corupției asupra individului și a societății românești.

Concursul se va desfășura în două module. Primul mo­dul  va avea loc în data de 8 decembrie, în intervalul orar 10.00-12.00,  când reprezentanții D.J.S.T. Buzău și ai D.G.A.- S.J.A. Buzău vor susține activități de educație pentru promovarea integrității și vor realiza  prezentări  pentru adolescenți cu privire la  vocație și alegerea unei cariere profesionale în domeniul funcțiilor publice.

Al doilea modul va fi organizat în data de 9 decembrie, în intervalul orar 09.00-12.00, când participanții pot accesa chestionarul postat pe pagina de Facebook a D.J.S.T. Buzău, iar în intervalul  orar 12.15-13.15 se va putea continua dezbaterea privind răspunsurile la chestionarul aplicat.

Activitățile se vor des­fășura în mediul online prin aplicația ZOOM, link-ul de acces fiind postat pe pagina de Facebook a D.J.S.T. Buzău.

Concursul se adresează tinerilor din județul Buzău, cu vârsta cuprinsă între 14 ani – 35 ani.

Regulamentul concursului și chestionarul vor fi prezentate pe pagina de facebook a D.J.S.T. Buzău https://www.facebook.com/DJSTBuzau-614124338638833/?ref=bookmarks.

Aceasta nu este singura competiție online organizată în acest an în baza unui parteneriat realizat între cele două instituții. În luna noiembrie a fost finalizat un alt concurs online intitulat „Întrebări și răspunsuri anticorupție”. Câș­tigătorii acelei  competiții au fost răsplătiți de DJST Buzău cu șepci și tricouri și, bineînțeles, diplome care să le ateste implicarea și interesul pentru acest domeniu. Concursul anterior a captat atenția tinerilor, în special a elevilor de liceu, motiv pentru care directorul DJST Buzău, Cosmin Pororo, se arată încrezător că și acesta va avea o participare importantă din partea lor, cu atât mai mult cu cât în acest an o bună parte din activitățile cu tinerii s-au desfășurat în mediul online.

loading...
error: Content is protected !!