Coordonator al Directiei Farmacovigileță și Managementul Riscului din cadrul Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), buzoianca Roxana Stroe a fost numită marți, 14 ianuarie, președinte al acestei instituții de către ministrul Sănătății, Victor Costache.

Roxana Stroe este medic primar Farmacologie Cli­nică și lucrează în cadrul ANMDMR de la sfârșitul anului 2010.

Ea ocupa înainte de numire funcția de coordonator al Direcției Farmacovigilență și Managementul Riscului. Din 2014 este membru în Comitetul de Farmacovi­gilență și Managementul Riscului al EMA, iar din martie 2019 membru altern al EMA Management Board, anunță Ministerul Sănătății, printr-un comunicat de presă.

Roxana Ștefania Stroe este absolventă a Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Buzău și a Universității  de Medicină și Farmacie„Carol Davila” din București.

“Roxana Stroe va exercita această funcție cu caracter temporar, până la organizarea concursului de ocupare a funcției de președinte sau revocare, conform legislației în vigoare.

Pe perioada mandatului temporar, va avea în atribuții realizarea obiectivelor din domeniul de activitate al ANMDMR, dar și organizarea strategiei pentru desfă­șurarea în mod transparent și corect a concursurilor de președinte și vicepreședinte pentru această instituții”, anunță Ministerul Sănătății în același comunicat.

Potrivit comunicatului de presă, ministrul Sănătății i-a solicitat noului președinte ANMDMR ca metodologia de concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere ale acestei instituții să fie validată cu reputați specialiști din domeniu.

Roxana Stroe îl înlo­cuiește pe Marius Daniel Șișu, preșe­dinte interimar numit de fostul guvern în luna fe­bru­arie a anului trecut.

DISTRIBUIȚI
loading...