Sport

O buzoiancă arbitrează la Mondialele feminine de fotbal U17

Buzoianca Mihaela Ţepuşă şi colega ei, vâlceanca Iuliana Demetrescu, se numără printre cei 61 de arbitri aflaţi pe lista FIFA pentru turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal Feminin U17 care va avea loc în perioada 11-30 octombrie în India.

UEFA va fi reprezentată de 15 oficiali la această competiţie: patru centrali, printre care se numără şi Iuliana Demetrescu, opt asistenţi, pe lista cărora este Mihaela Ţepuşă, şi trei oficiali VAR.

Turneul final U17 revine după o pauză de patru ani cauzată de pandemie şi va folosi în premieră tehnologia VAR la un Campionat Mondial de fotbal feminin U17.

România are o reprezentantă şi pe lista comisarilor de joc FIFA: Roxana Berceanu va superviza partide de la turneul final. La ultima ediţie, în 2018, Mihaela, cel mai bine cotat arbitru de fotbal buzoian al momentului, a făcut parte din brigada care a condus finala mică a Campionatului Mondial de Fotbal Feminin U17, turneu disputat în Uruguay. La aceeaşi categorie de vârstă, însă, la Campionatul European din 2019, Iuliana Demetrescu a arbitrat finala competiţiei. Ea a fost unul dintre cei 13 arbitri aleşi să oficieze meciurile de la Campionatul European care s-a disputat în această vară în Anglia şi se află deja pe lista candidatelor FIFA pentru a arbitra la Campionatul Mondial de Fotbal Feminin din 2023, organizat în Australia şi Noua Zeelandă. De altfel, turneul final din India reprezintă una dintre oportunităţile de monitorizare în urma cărora FIFA va decide lista finală a arbitrilor pentru Cupa Mondială de anul viitor.

 

Articole similare