Sănătate

O aplicaţie dezvoltată de tineri români propune vaccinarea anti-Covid la domiciliu

Aplicaţia Beesers este primul marketplace de servicii medicale la domiciliu din România şi îşi doreşte să sprijine Ministerul Sănătăţii şi Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 şi oferă românilor posibilitatea de a se vaccina din confortul casei. Aplicaţia este dezvoltată de câţiva tineri români, iar serviciul oferit de aceasta este prezent şi în judeţul Buzău.

„Adresăm această scrisoare deoarece considerăm necesar ca împreună să încurajăm populaţia să se vaccineze şi să facilităm cât mai mult acest proces. În această perioadă, în care dorinţa de a diminua cât se poate de mult interacţiunea cu un număr mare de persoane este din ce în ce mai pregnantă, ne dorim ca prin aplicaţia noastră să oferim gratuit un sprijin real campaniei de vaccinare. Am fi extrem de onoraţi să fim parte a campaniei de vaccinare, să punem aplicaţia noastră gratuit la dispoziţia autorităţilor şi să putem contribui astfel la creşterea numărului de persoane imunizate împotriva virusului SARS-CoV-2. Mai mult decât atât, putem pune gratuit aplicaţia la dispoziţia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi pentru alte tratamente la domiciliu”, spune Ovidiu Tuduruţă, fondator Beesers.

Astfel, în situaţia în care acest demers va fi susţinut de autorităţi, utilizatorul nu va trebui decât să descarce aplicaţia pe dispozitivul mobil, se conectează cu adresa de Google/Facebook/Apple ID, adaugă adresa de domiciliu, apoi ar putea selecta ,,vaccin împotriva COVID-19” din lista de servicii medicale şi ar putea să plaseze o cerere fără a mai fi necesară plata serviciului. În cel mai scurt timp, personalul medical ar putea efectua vizita în ziua şi la ora stabilită de către pacient.

Pe lângă posibilitatea vaccinării, Beesers oferă deja o gamă variată de servicii medicale. În prezent, utilizatorii pot alege următoarele servicii: consultaţii medicale pe anumite specializări, administrare medicamente pe cale orală, perfuzii, monitorizare parametri fiziologici, monitorizare cardiologică, recuperare medicală (kinetoterapie, fizioterapie, masaj), injecţii, recoltare analize de toate tipurile, recoltare teste Covid, îngrijire plăgi sau tratamente escare, montare/schimbare sonde urinare, spălături profesionale pentru urechi, alte vaccinuri şi servicii de consiliere psihologică.

De asemenea, utilizatori au posibilitatea de a realiza o rezervare multiplă, care permite pacienţilor aflaţi sub tratament să îşi rezerve printr-o singură programare un pachet de servicii (pachet de recuperare a mobilităţii, de recuperare post traumatică, postoperatorie, post AVC, de recuperare post Covid sau pachet pregătire intervenţii medicale) toate cu analize de sânge incluse.

Articole similare