Economic

Nu te baza pe pensia de la stat! Iată CUM poți economisi pentru a avea un viitor mai bun!

Viitorul este incert și, chiar dacă muncești foarte mult pe parcursul vieții, poți ajunge să ai un venit foarte mic la momentul pensionării. În acest caz, lipsa banilor va fi un factor suplimentar de stres, pe lângă problemele inerente care vor apărea odată cu înaintarea în vârstă.

Dacă te pregatesti din timp pentru acest moment și iei câteva măsuri esențiale, cu siguranță nu vei avea probleme financiare. Află, în continuare, ce trebuie să faci pentru a nu depinde de nimeni, ci doar de tine. 

Iată ce poți face ACUM din punct de vedere financiar ca să ai un viitor mai bun:  

Economisește OBLIGATORIU în fiecare lună!

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să înveți să pui deoparte o mică sumă în fiecare lună. Indiferent de câștigul pe care îl ai, dacă te obișnuiești să economisești, până la pensie vei acumula suficient pentru a te descurca mai bine decât cei care nu țin cont de acest aspect. 

Regula este ca 10% din salariu să ajungă în contul tău de economii, însă, dacă acest lucru nu este posibil, nu este nicio problemă. Totuși, încearcă să nu lași să treacă prea mult timp fără să fi strâns ceva.  

Pune banii economisiți în locuri greu accesibile!

Acest aspect este deosebit de important atunci când economisești. Dacă faci un efort să pui bani deoparte în fiecare lună, trebuie să te gândești să-i depozitezi într-un loc de unde să-ți fie un pic mai dificil să-i accesezi. Această strategie este eficientă pentru că te va face să te gândești de mai multe ori înainte de a face cheltuieli nejustificate. 

Încearcă fie să investești în bunuri imobiliare, în obiecte de artă sau bijuterii, fie să faci depozite la bancă sau să-i închizi într-un seif. În acest fel, nu vei mai fi atât de tentat să umbli la ei.  

Găsește-ți surse suplimentare de venit!

Este ideal să ai cât mai multe surse de venit, care să-ți asigure constant o protecție financiară. De exemplu, te poți implica în diverse proiecte de freelancing, în funcție de aptitudinile pe care le ai. 

Fie că îți place să scrii, fie că ești expert în excel, există joburi disponibile pentru oricine își dorește un câștig suplimentar. Atenție, însă, dacă îl obții, este important să-l economisești sau să-l investești, nu să-l irosești!

Nu cheltui sume uriașe pe haine și încălțăminte!

Marea greșeală pe care o fac mulți oameni în ziua de azi este să arate că sunt bogați, chiar dacă nu sunt. Aceștia cheltuie o avere pe haine și încălțăminte de firmă, pe mașini și pe alte lucruri extravagante, care îi fac să pară înstăriți în fața prietenilor și a cunoscuților, însă aceasta nu este o strategie bună pe termen lung. 

Dacă vrei să ai un succes pe plan financiar, este important să fii cumpătat. Este bine să-ți satisfaci dorințele, dar trebuie să gândești tot timpul în perspectivă. 

Așadar, atunci când vrei să achiziționezi ceva, analizează cu atenție toate ofertele de pe piață și nu plăti pentru un produs mai mult decât face. De exemplu, dacă ai nevoie de pantofi de damă sport, caută modele de calitate, la prețuri avantajoase. Nu se poate să nu găsești unul pe gustul tău!

Ai grijă de sănătatea ta!

Există o legătură strânsă între sănătatea ta și planul financiar de pensionare, deoarece trebuie să ai un organism puternic și sănătos, care să nu-ți facă prea multe probleme la vârsta a treia. 

În acest fel, nu vei fi nevoit să dai bani pe medicamente, doctori și spitale, așa cum ajung, din păcate, să facă mulți pensionari în zilele noastre. Gândește-te că îi poți folosi pentru excursii sau pentru alte plăceri, așadar ai grijă de tine, adoptă o dietă echilibrată și fă sport în mod regulat.

În concluzie, nu este dificil să-ți faci din timp planul de pensionare. Ai nevoie doar de o disciplină economică, care să te ajute în acest sens.

Sursa foto: Unsplash.com

 

 

Articole similare