miercuri, 15 iulie 2020

Când crede Cătălin Cighir că se vor relua antrenamentele la LPS

Printre măsurile de relaxare adoptate începând cu data de 1 iunie și, mai apoi, după 15 iunie, s-a numărat și reluarea antrenamentelor sportivilor în aer liber și chiar în săli, cu respectarea unor măsuri stricte de siguranță sanitară. De aceste relaxări nu beneficiază, deocamdată, tinerii de la liceele cu program sportiv și cluburile sportive școlare, care, fiind în subordinea Ministerului Educației și Cercetării, au interzis de la orice activitate sportivă în această perioadă.

Reglementarea a venit printr-un ordin pe care inspectoratele școlare l-au transmis LPS-urilor și CSS-urilor din țară. Un astfel de ordin nu a ajuns, însă, la Buzău, dar, oricum, la Liceul “Iolanda Balaș Soter” antrenamentele tinerilor fotbaliști și nu numai nu au fost reluate. O situație cu care directorul Cătălin Cighir este de acord, în ideea că siguranța copiilor trebuie să fie primordială, iar încă două săptămâni sau o lună de pauză sunt binevenite, mai ales în condițiile în care cazurile de infectare cu coronavirus sunt tot mai prezente în Buzău.

Sănătatea copiilor, prioritate absolută la LPS

Directorul LPS Buzău, totodată și membru în Comitetul Executiv al FRF, Cătălin Cighir a declarat pentru OPINIA că președintele FRF, Răzvan Bur­leanu, a solicitat, luni, lămuriri suplimentare Ministerului Educației.

,,Pre­ședintele Răzvan Burleanu a solicitat, în scris, Ministerului Educației să clarifice această situație, cu reluarea antrenamentelor interzisă la liceele cu program sportiv și la cluburile sportive școlare, dar permisă la celelalte structuri cu activitate de copii și juniori. La noi, la LPS Buzău, și știu că nici la CSS, nu a ajuns un ordin precis de la Inspectoratul școlar. Ca pă­rinte, ca și cadru didactic, eu zic că nu ar fi un capăt de țară dacă antrenamentele vor fi reluate de la 1 iulie sau de la 15 iulie. Uitați-vă ce se întâmplă la Buzău, sunt atât de multe cazuri de coronavirus! Îmi pare bine că și părinții cred că au înțeles situația și nu am primit nicio solicitare din partea lor, că vor să-și aducă copiii la antrenamente. Prioritatea noastră este sănătatea copiilor, apoi a profesorilor, antrenorilor și este bine să mai așteptăm puțin, să vedem cum evoluea­ză situația”, a explicat Cătălin Cighir.

Antrenamente permise după 15 iunie

Antrenamentele micilor fotbaliști au putut fi reluate începând cu data de 15 iunie, cu respectarea unor măsuri stricte de protecție sanitară, măsuri care au fost cuprinse într-un protocol între Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sporturilor.

La sosirea copiilor la antrenament va fi monitorizată temperatura, iar prezența micilor fotbaliști va fi făcută după ce părinții vor completa o declarație pe propria răspundere. Nu vor fi folosite vestiarele, iar copiii vor veni la baza de antrenament direct echipați, urmând a pleca spre casă tot în echipamentul de antrenament.

Maxim 10 persoane vor avea acces pe terenul de antrenament, restul celor implicați vor fi în afara bazei sportive. Părinții nu vor avea acces pe teren, urmând să își aștepte copiii în afara bazei de antrenament.

loading...
error: Content is protected !!