marți, 24 noiembrie 2020

Nu renunță la promovare! Gloria, discuții cu oameni de afaceri pentru achiziționarea a 51 la sută din acțiunile clubului

Actualul sezon pare, dacă nu este deja, compromis pentru echipele din Liga a 2-a fără un obictiv anume. Este și cazul Gloriei Buzău care, din cauza formei juridice (de drept public) în care funcționează clubul, nu are drept de promovare în Liga 1.

Singura soluție este ca un investitor privat să achiziționeze 51 la sută din acțiunile clubului, exact ceea ce oficiali ai clubului din Crâng și ai Primăriei încearcă să găsească în această perioadă, potrivit antrenorului Ilie Stan.

Antrenorul Gloriei a dezvăluit, pentru liga2.ro, că oficialii de la Primărie se află în discuții cu mai mulți oameni de afaceri, care sunt dispuși să achiziționeze 51 la sută din acțiunile clubului, în așa fel încât echipa să se lupte pentru promovarea în Liga 1 din sezonul viitor.

„Pregătim echipa pentru anul următor și vrem să promovăm. Dar acum jucătorii au înțeles acest lucru, înaintea pauzei, și reușisem să ne reglăm. Dacă aveam drept și în sezonul acesta, era alta atmosfera și motivația. Din câte am înțeles eu, sunt două posibilități să promovăm la anul. Prima, să se aplice legea ca echipele care sunt finanțate din bani pu­blici să poată să promoveze în Liga 1, iar a doua e să vină cineva care să ia 51 la sută și echipa să devină privată. Știu că în acest moment sunt discuții pentru trecerea în partea privată. Primarul își dorește și el să se întâmple asta. Sunt sigur că se vor regla lucrurile și va veni un investitor. Sunt șanse mari să vină cineva, dar depinde și de situația economică de după perioada aceasta. Aici o să fie o problemă. Toată societatea are problema asta, nu doar fotbalul”, a spus Ilie Stan.

Cum s-ar încheia actualul sezon

În momentul întreruperii campionatului, Gloria ocupă locul 8, cu 33 de puncte. Însă, în cazul în care sezonul se va termina cu play-off și play-out, echipa buzoiană va cădea pe locul 11, din cauza faptului că se scad punctele obținute cu Sportul Snagov în retur, la „masa verde”.

Astfel, Gloria va merge în play-out, unde se va lupta pentru menținerea în Liga a 2-a.

loading...
error: Content is protected !!