Actualitate

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic: România, Republica Moldova, Bulgaria au intrat în zona roșie

O nouă listă cu clasificarea țărilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de COVID, adoptată joi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a intrat în vigoare duminică la ora 0.00. Cei vaccinați împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie. Copiii de până la 12 ani sunt exceptați de la carantină și prezentarea unui test RT-PCR la intrarea în țară.

Modificările survenite față de săptămâna trecută:

  • în zona roșie au intrat: România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda;
  • în zona galbenă au intrat: din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Austria, Elveția, Gibraltar, Iran, Maldive și Bahamas; din zona verde, în urma creșterii incidenței:Ucraina, Insulele Feroe și Leshoto;
  • în zona verde au intrat: Olanda, Germania, Franța, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo și Capul Verde.

De asemenea, au fost incluși în excepția de la măsura carantinei șoferii autovehiculelor de transport marfă și pentru cei care asigură transport de persoane, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condițiile deplasării în scop profesional.

Vezi AICI lista completă.

Articole similare