marți, 02 iunie 2020

Nouă cazuri noi de rujeolă în județul Buzău

Județul Buzău rămâne în continuare în topul județelor care Direcția pentru Sănătate Publică înre­gistrează lună de lună cazuri de rujeolă. Potrivit Centrului Național de ­Suprave­ghere și Control al Bolilor Transmisibile, în perioada 22. aprilie-3 mai au fost raportate încă 75 de cazuri nou confirmate, în nouă județe și în municipiul București. Pe această listă în care se regăsesc județele Prahova, Teleorman, Galați, Brașov, Giurgiu, Dâmbovița, Brăila se află și Buzăul, cu nouă cazuri.

,,Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2-4 săptămâni; confirmarea și clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni”, se arată în informarea Centrului Național de Suprave­ghere și Control al Bolilor Transmisibile, care indică și o repartiție a acestora pe vârste, cele mai multe cazuri, 5.697 fiind înregistrate la copii cu vârste cuprinse între 1 și 4 ani.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data 3 mai este 16.627, din care 63 s-au soldat cu decesul pacientului. Cel de-al 63-lea deces datorat rujeolei, confirmat prin legăturăa epidemiologică, a fost raportat la un băiat cu vârsta de 10 luni, nevaccinat antirujeolic.

loading...
error: Content is protected !!