marți, 22 septembrie 2020

Notele la Română, cele mai contestate de buzoieni după Bacalaureat

Record de contestații, la Buzău, după examenul de Bacalaureat. Peste 800 de absolvenți de liceu din județ au solicitat reevaluarea tezelor după afișarea mediilor. Cele mai multe contestații au fost depuse pentru lucrările de la proba de Limbă și Literatură Română, urmate de Istorie.

„Anul acesta, un număr de 814 elevi au depus contestații. Cele mai multe contestații, 300, sunt la Limba și Literatura Română, respectiv 185 pe Română real și 115 pe Română uman. Urmează Istoria cu 143 de contestații și Geografia cu 79”, a declarat pentru Campus TV inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean, Nela Wamsiedel.

În ciuda așteptărilor, ținând cont de nivelul de dificultate mai ridicat al subiectelor la matematică la profilul tehnologic, aici nu s-au înregistrat foarte multe contestații.

„72 de elevi de la liceele tehnologice au depus contestație la Matematică și 32 pentru Matematică-Informatică. Și anul trecut situația a fost asemă­nătoare. Chiar dacă am avut cu 100 de contestații mai puțin, dar, tot la fel, cele mai multe au fost la Română, profil real, iar la Matematică mult mai puține”, a mai declarat Nela Wamsiedel pentru aceeași sursă.

Tezele care fac obiectul contestațiilor vor fi recorectate într-un alt județ. Pe de altă parte, Buzăul este centru regional de reevaluare. 6.000 de lucrări din șapte județe vor fi reanalizate de profesorii buzoieni.

Înainte de contestații, procentul mediilor peste 6 la Buzău este de aproape 73%. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat vor fi afișate sâmbătă, 13 iulie.

loading...
error: Content is protected !!