Sport

Nici nu se putea altfel. Gloria își face punctele  cu „lanterna” CSM Galați

Orice rezultat în afară de victoria Gloriei ar fi fost considerat o adevărată anomalie a Ligii Florilor. Echipă în formă, neînvinsă din februarie, atunci când pierduse cu Brăila, Gloria nu avea cum să rateze punctele puse în joc cu ultima clasată.

Meciul a fost destul de strâns în prima parte, cu oaspetele conducând în debutul partidei și ținând destul de aproape de Buzău, la unul-două goluri. Mai mult, Galațiul a avut o revenire pe care mai nimeni nu o anticipa, egalând la 8 și distanțându-se la trei lungimi, 8 la 11, în minutul 18. Șase minute mai târziu, oaspetele aveau chiar patru goluri avantaj, 14 la 10, după un contraatac fructificat de Andreea Sandu. Din fericire, fetele lui Daniel Anca nu s-au impacientat, iar până la pauză au micșorat ecartul la un singur gol. Totuși, Galațiul intra la cabine în avantaj, 16 la 15.

A doua parte n-a avut istoric. Opt minute le-au trebuit buzoiencelor să preia controlul. Prkacin înscria pentru 22 la 21 moment în care meciul se rupea complet. Galațiul, echipă fără experiență în Liga Florilor, n-a mai reușit să încrie timp de aproape 10 minute, interval în care Gloria a marcat la foc continuu. Până la final, un galop de sănătate al Buzăului, echipă care bifează a cincea victorie consecutivă și ia o opțiune cât se poate de serioasă pentru Europa. La final, 35 la 25, dar și o veste bună dinspre Brăila, acolo unde Dunărea a pierdut cu CSM București.

Cu 49 de puncte, Gloria e pe patru, la șase lungimi de Brăila și zece de Râmnicu-Vâlcea. Fostele campioane ale României  au remizat la Cisnădie, pierzând încă un tempo în cursa către locurile europene.

Pentru Gloria urmează două meciuri de foc, în deplasare la Bistrița, pe 29 aprilie și acasă cu Brăila, pe 7 mai.

Articole similare