Politic

Negocieri decisive Ciolacu-Ciucă. Decizia privind comasarea alegerilor, miercuri

Departe de ochii presei, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au discutat neoficial, duminică, despre viitorul guvernării și al Coaliției. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că liderii PSD și PNL au reluat negocierile pe tema comasării alegerilor europarlamentare cu localele. Reamintim că săptămâna trecută discuțiile din Coaliție se aflau în blocaj total din cauza candidaturii la prezidențiale.

„Cei doi președinți au discutat în cursul zilei de duminică. Au existat întâlniri separate în partide și se verifică la nivel tehnic elementele de legislație privind eventuale comasări”, susțin surse oficiale.

„De altfel, după blocajul total de săptămâna trecută când PSD a cerut susținerea liberalilor pentru candidatul la prezidențiale al PSD, liderii Coaliției și-au reluat negocierile, ceea ce arată posibilitatea că ar putea ajunge la o decizie comună”, susțin surse din ambele partide pentru Hotnews.ro.

Totodată, noile discuții dintre social-democrați și liberali ar putea duce la o înțelegere pe comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. În ceea ce privește modul în care cele două partide vor participa la alegerile parlamentare și prezidențiale: alianță electorală sau listele comune ar urma să fie stabilit după 9 iunie.

O decizie este așteptată în cursul săptămânii, mai exact miercuri când este programată o ședință a Coaliției. Dacă liderii PSD și PNL se înțeleg pe comasarea localelor cu europarlamentarele, Guvernul ar putea da o ordonanță de urgență pentru modificarea Codului Administrativ astfel încât să modifice legea și să creeze cadrul legal pentru primarii care vor fi aleși în 9 iunie.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker