Politic

Neagu cere alt prefect

Două instituții buzoiene care activează sub culori diferite au demonstrat, până de curând, cel puțin la suprafață, că PSD și PNL pot colabora cu succes la nivel local și pot avea un dialog productiv, care să nu includă doar contre cu substrat politic. Este vorba despre Instituția Prefectului, la cârma căreia se află liberalul Daniel Țiclea, și Consiliul Județean, condus de social-democratul Petre Emanoil Neagu, doi politicieni care au reușit să mențină o relație deschisă, de colaborare, chestiune care a dus la implementarea unor proiecte comune, în beneficiul buzoienilor.

Nu are nimic cu actualul prefect… dar și-ar dori altul

Așa cum orice minune are caracter temporar, se pare că și în acest caz visul frumos s-a terminat, iar în ultima vreme relația dintre cei doi politicieni locali dă semne de deteriorare, după ce și-au transmis diverse mesaje cu subînțeles prin intermediul presei locale sau pe paginile de Facebook. Totul a dat pe dinafară vinerea trecută când, pe parcursul conferinței de presă a Partidului Social Democrat, întrebat ce anume îi va cere viitorului premier, Marcel Ciolacu, atunci când acesta își va intra în drepturi, Petre Emanoil Neagu a spus clar și răspicat; „Prefect!”.

Președintele Consiliului Județean Buzău a declarat că și-ar dori acest lucru din considerente strict politice, pentru că i-ar fi mai ușor să implementeze o serie de proiecte dacă șefia Prefecturii s-ar afla sub același stindard politic. „Îi voi cere un nou prefect (lui Marcel Ciolacu, n.red.). Acum prefectul este politic. Nu știu dacă se va materializa, dar în momentul în care se va pune problema, o să fie un nou guvern, ca și membru al Partidului Social Democrat și președinte al Consiliului Județean, e dreptul meu să fac o solicitare ca PSD să aibă prefect la nivel de județul Buzău, pentru ca proiectele noastre pe care le avem să le putem integra mult mai bine”, și-a justificat Neagu răspunsul.

Președintele PSD Buzău, Lucian Romașcanu, i-a ținut isonul colegului de partid, ba chiar, a adăugat că deține informații cum că activitatea Prefecturii Buzău prezintă „scăpări”, după cum s-a exprimat acesta, fără a intra în alte detalii: „Sigur va fi și o analiză a reprezentanților guvernului în teritoriu. Nu comentez! Am informații și eu că există scăpări în activitatea Prefecturii la Buzău, o să vedem ce decizie se ia. Domnul Neagu a fost foarte sincer pentru că e primul front de comunicare cu primarii și atunci este mult mai bine informat decât suntem noi”.

Mai mult, în OPINIA de luni

Un comentariu

  1. Și noi ne dorim un alt președinte de consiliu județean, unul care să facă ceva in județul nostru.

Articole similare