luni, 01 martie 2021

Acordarea de prioritate, opțională pentru mulți șoferi

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au continuat activitățile de combatere a indisciplinei în trafic, iar în numai 24 de ore au aplicat 121 de sancțiuni contravenționale și au reținut 19 permise de condu­cere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Polițiștii Biroului Rutier Buzău și Râmnicu Sărat au organizat și desfășurat, miercuri, o acțiune pe linia regulilor privind prioritatea de trecere, fie că este vorba de pietonii aflați regulamentar în traversarea drumului, fie a autovehiculelor ce rulează pe drumul prioritar.

Polițiștii au acționat în intervalele orare 10.00-12.00, ­res­pectiv 16.00-18.00, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc ridicat, pentru a preveni evenimentele rutiere și pentru creșterea siguranței rutiere în intersecții și în zonele unde sunt amplasate marcaje ­pie­tonale.

În timpul acțiunii, polițiștii au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale și au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce 13 permise de conducere pentru neacordare de prioritate.

Alt permis de conducere a fost reținut de polițiști pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare.

În cursul zilei de joi, aparatele radar amplasate pe drumurile din județ au înre­gistrat 27 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a patru conducători auto s-a luat, pe lângă sanc­țiunea contravențională, și măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Sancțiuni contraven­ționale au fost aplicate șoferilor care nu au purtat centura de siguranță (10), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecțiuni tehnice (5), dar și 26 de sancțiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 42.000 de lei.

loading...
error: Content is protected !!