luni, 06 iulie 2020

Nadia Comăneci, luată cu poliția de acasă de la Benone Sinulescu

Una dintre legendele care au circulat pe vremea lui Nicolae Ceaușescu a fost despre relația dintre artistul buzoian Benone Sinulescu și marea gimnastă Nadia Comăneci.

Buzoianul s-a decis să explice în cadrul unui interviu special acordat reporterilor „Click!” de ce s-a spus pe vremuri că ar fi trăit o poveste de dragoste cu Nadia Comăneci, fosta mare gimnastă (acum în vârstă de 58 de ani), care, la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976 a obținut prima notă de 10 din istoria gimnasticii.

Interpretul de muzică po­pulară spune că la sfârșitul anilor ’70 și începutul anilor ’80, Nadia se bucura de o mare popularitate în lume. Era singura româncă la fel de cunoscută, poate și mai mult, decât soții Ceaușescu. Presupusa relația dintre Nea Beni și marea gimnastă era trâmbițată inclusiv la „Europa Liberă”, postul de radio care oferea știri fără cenzură românilor. Buzoianul  spune că așa-zisa poveste de dragoste a fost o simplă invenție.

„Granzii Comitetului Central erau pe urmele ei și m-au sunat”

„Iată de la ce a pornit. Nadia era într-un cantonament la București, urma să plece a doua zi în America, să fie primită de toți președinții țărilor latine. Era văzută ca o zeiță! Ea nu cunoștea pe nimeni în București, decât pe mine și pe Irina Loghin. În acea seară, înainte să plece peste Ocean, Nadia a venit la mine acasă. A fugit din cantonamentul de la 23 August! A căutat-o pe Irina și nu a dat de ea, apoi m-a căutat pe mine. Toată lumea era în alertă: dispăruse Nadia Comă­neci!”, a povestit Nea Beni.

Vestea că celebra gimnastă a fost găzduită de Benone Sinulescu a ajuns ra­pid la urechile reprezentanților Securității.

„Am tratat-o cu înghețată, am hrănit-o… Granzii Comitetului Central erau pe urmele ei și m-au sunat să mă întrebe dacă Nadia e la mine. Am primit telefon imediat: <Tovarășe Benone, Nadia e cumva la dvs.? A, ne-am liniștit>, au spus. A venit poliția și Nadia a fost lămurită să plece în SUA, unde a fost primită cu onoruri. Am convins-o să plece… Era un brand națio­nal și era persoana nr. 1 de pe planetă… De atunci s-au iscat acele zvonuri că aș fi avut ceva cu Nadia. Am auzit și eu de la Europa Liberă, până atunci avusesem încredere în cei de acolo, dar când au mințit despre mine și Nadia…”, mai explică buzoianul.

Benone Sinulescu o cunoscuse pe Nadia Comăneci la Onești, când fusese împreună cu Irina Loghin să susțină un spectacol. Interpretul își amintește că a cântat și la nunta unei verișoare de-a Nadiei și că i-a cunoscut familia gimnastei noastre. ,,Am fost și în vizită la Nadia acasă. Și ea și ai ei s-au bucurat foarte mult. și noi la fel! Avea o cameră plină de păpuși și de trofee. Dar am uitat să vă spun că inițial eu și Irina uitasem de concertul de la Onești. Am ajuns abia când publicul pleca… Era tristețe mare că nu am cântat! Pe atunci eram în mare vogă și am promis că mergem să le cântăm gratis, ca să reparăm greșeala. A doua zi după concert am cunoscut-o pe Nadia”, a mai completat Benone Sinulescu.

Îndrăgitul artist spune că a reîntâlnit-o pe ,,Zeița de la Montreal” într-un turneu în Canada, după anii ’90. „Eram în Canada și am căutat-o să o salut. Aveam o cunoștință comună acolo și am găsit-o. A fost o încântare să o revăd”, mai spune Benone Sinulescu.

loading...
error: Content is protected !!