duminică, 07 martie 2021

N-a fost “Like”, ci distribuire / Cîrstea: „Viceprimarul din Scorțoasa a fost exclus din USR că a distribuit pe Facebook o postare a consilierului județean Romeo Lungu”

Președintele organizației județene a Uniunii Salvați Ro­mânia, Petrică Cîrstea, pre­zintă, într-un text remis redacției, motivele care au stat la baza excluderii din partid a viceprimarului comunei Scorțoasa, Sebastian Negoșanu. Cîrstea susține că motivul deciziei structurii colective de conducere a USR Buzău este acela că Negoșanu ar fi încălcat rezoluția birourilor reunite ale Alianței USR-PLUS din 5 octombrie 2020, care prevede că „USR-PLUS nu asigură majoritate primarilor PSD și nu constituie majorități de guvernare locală cu PSD”.

Conform liderului USR, motivul real al excluderii este următorul: „Președintele filialei USR Buzău i-a adus la cunoștință domnului Sebastian Negoșanu decizia USR-PLUS și i-a recomandat să constituie o alianță cu partidele de dreapta pentru a evita afilierea pentru funcții politice cu PSD. Domnul Sebastian Negoșanu a negociat cu PSD primind sprijinul acestuia pentru funcția de viceprimar. Cu trei zile înainte de terminarea campaniei electorale pentru parlamentare, domnul Sebastian Negoșanu distribuie pe pagina personală de Facebook o postare a consilierului județean Romeo Lungu prin care îndemna electoratul să voteze PSD. Rezultatul alegerilor la Scorțoasa a fost unul foarte slab pentru USR-PLUS, implicarea dânsului fiind una extrem de anemică. Domnul Sebastian Negoșanu a divizat filiala locală Scorțoasa, dând vina pentru rezultat pe liderul local Laurențiu Moldoveanu, fără să comunice colegilor care sunt adevăratele motive. Deși i s-a pus în vedere după validarea ca viceprimar, să informeze Filiala Județeană despre proiectele pe care intenționează să le susțină în calitatea sa de viceprimar, domnul Negoșanu a refuzat sistematic acest lucru (…) Cât despre invocarea unei pretinse sancționări pentru că a fost prezent la Slujba Hramului Bisericii din localitate, acest lucru este complet fals. USR respectă convingerile religioase ale tuturor cetățenilor și pledează pentru armonie și bună înțelegere”, susține Petrică Cîrstea.

În paralel, membri ai organizației USR Scorțoasa au inițiat o petiție on-line, care până vineri seara strânsese 122 de semnă­turi, prin care cer menținerea lui Negoșanu în funcțiile de consilier local și de viceprimar al comunei.

Reamintim că, recent, conducerea județeană a USR a decis să îl excludă din partid pe viceprimarul comunei Scorțoasa, Sebastian Negoșanu, de profesie inginer, și să propună înlocuirea sa cu numărul doi de pe lista cu care Alianța USR-PLUS a participat la alegerile locale din septembrie 2020, Laurențiu Mol­doveanu, de profesie paznic. Lui Sebastian Negoșanu i se impută următoarele abateri: a „dat like” unei postări a secretarului exe­cutiv al organizației județene a Partidului Social Democrat, de­putatul Romeo Lungu, a parti­cipat, în calitate de viceprimar, la hramul bisericii din comună alături de primarul ales pe listele Partidului Mișcarea Populară, Vasile Săcuiu, și l-a felicitat pe președintele social-democrat al Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, pentru desemnarea sa ca membru titular în cadrul Biroului Politic al Adunării Regiunii Europene și în Comitetul European al Regiunilor.

În spatele acestei decizii, de excludere din partid a viceprimarului Negoșanu stau, însă, alte interese, care se referă la blatul de care actuala conducere județeană a USR este acuzată că l-ar fi făcut, în anul electoral 2020, cu organizația Partidului Mișcarea Populară condusă de fostul deputat Adrian Mocanu.

loading...
error: Content is protected !!