ActualitateCultură

Muzeul Județean Buzău organizează ediția a ediția a XX-a a sesiunii de comunicări științifice

Muzeul Județean Buzău organizează cea de-a XX-a ediție a sesiunii de comunicări științifice „Milenii tezaurizate. Creație și spiritualitate”. Deschiderea oficială a sesiunii științifice va avea loc miercuri, 9 noiembrie, ora 14.00, în sala Amfiteatru a Muzeului Județean Buzău. Programul manifestării include comunicări reunite în cadrul a două secțiuni. Prima secțiune este intitulată „Preistoria Carpaților de Curbură și a zonelor învecinate”, iar cea de-a doua „Habitat și morminte din epoca fierului”.

La această activitate științifică, alături de specialiștii muzeului participă invitați de la mai multe instituții de profil din România; și amintim aici prezența reprezentanților Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan”, București; ai Institutului de Arheologie Iași, ai Universității  „Al.I. Cuza” Iași; ai Centrului de Cercetări Antropologice „Olga Necrasov”. De asemenea, vor mai fi prezenți reprezentanți ai următoarelor instituții:  Academia Română – Filiala Iași; Universitatea București; Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea; Complexul Muzeal Național Curtea Domnească, Târgoviște; Muzeul Județean Teleorman; Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galați; Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, Bacău; Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Sfântu Gheorghe; Muzeul Vrancei; Complexul Muzeal Național Neamț; Muzeul Județean Argeș; Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Cluj Napoca; Muzeul de Istorie și Arheologie Prahova; Muzeul Județean Ialomița; Muzeul Municipiului București. Reprezentanții Muzeului Județean Buzău mai anunță și prezența la comunicările științifice și a colaboratorilor  fideli ai muzeului, reputați cercetători din Republica Moldova de la Universitatea de Stat din Moldova și Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Institutul de Cercetări Bioarheologice și Etnoculturale, Chișinău.

Comunicările științifice și discuțiile circumscrise temelor celor două secțiuni vor fi prezentate în continuare, în după-amiaza zilei de 9 noiembrie și pe tot parcursul zilei următoare, în spațiile amenajate în acest sens în cadrul spațiului expozițional al muzeului. Accesul publicului la lucrările sesiunii este liber.

Articole similare